Glavni favorit za državni naslov Olimpija po prepričljivi domači zmagi proti Hopsom (78:60) odhaja na gostovanje v Rogaško Slatino, kjer je bila nazadnje v prvenstvu uspešna pred skoraj tremi leti. Slatinčani so sicer v prejšnjem krogu v gosteh presenetili Zlatorog (75:59), ki so ga z 19 točkami 39-letnega košarkarskega veterana Dragiše Drobnjaka premagali drugič v sezoni. »Union Olimpija je že kar nekaj časa v odlični formi in je danes favorit. Kljub temu se ne bomo predali in bomo naredili vse, da ostanemo čim dlje v igri ter izkoristimo morebitno priložnost za zmago,« pred tekmo priznava trener Rogaške Damjan Novaković, ki se je s svojimi varovanci z zmaji nazadnje pomeril pred dobrim tednom dni v Tivoliju in kljub izjemni drugi četrtini, ki so jo dobili s kar 35:11 igrišče zapustili sklonjenih glav. »V spominu nam je ostala klofuta iz Tivolija, ki smo jo prejeli v drugi četrtini. To je dovolj, da kaj spremenimo. V večini primerov dobro vemo, kaj želimo, a je izvedba včasih preslaba,« je previden strateg Olimpije Gašper Okorn.

V dvoboju med lanskima finalistoma državnega prvenstva, Heliosom in Zlatorogom, bosta obe ekipi poskušali popraviti slab vtis z zadnjih tekem. Slovenskim prvakom iz Domžal v sredo proti Krki ni šlo prav nič od rok, saj so izgubili kar 16 žog, nenatančni pa so bili tako pri izvajanju prostih metov (15:22, 68-odstotna uspešnost) kot metu za tri točke (6:25, 24-odstotna uspešnost). A ne zgolj Domžalčani, svoj met za tri točke morajo, če želijo danes vsaj upati na zmago, popraviti tudi Laščani, saj so proti Rogaški od kar sedemnajstih poskusov za tri zadeli le enega. Če gre verjeti besedam njihovega trenerja Aleša Pipana, gre razloge za to verjetno poiskati tudi v neizprosnem tekmovalnem ritmu. »Tekme v ligi za prvaka se vrstijodruga za drugo, zato časa za počitek ni prav veliko. Vemo, kaj nas čaka v Domžalah, zato bomo naredili vse, da se dobro pripravimo na tekmo s Heliosom.«

Še najlažje delo bi danes morali imeti novomeški košarkarji, ki v dvorani Leona Štuklja gostijo Hopse. Novomeščani so namreč proti Polzelanom letos dobili obe medsebojni tekmi v prvenstvu, boljši pa so bili tudi v polfinalnem obračunu slovenskega pokala. Vseeno ne gre prezreti, da so bile vse medsebojne tekme zelo izenačene.

Liga Nova KBM za prvaka, 2. krog, danes ob 16. uri: Krka – Hopsi, ob 19. uri: Rogaška – Olimpija, Helios – Zlatorog, za obstanek, 2. krog, danes ob 17. uri: LTH Castings – Šenčur, ob 19.30: Portorož – Tajfun, Primorska – Podčetrtek.