»Zlata nit dokazuje, da ima Slovenija dobre zaposlovalce, katerih cilj je ustvarjati kreativna delovna mesta, zaposlovati inovativne in spodobne posameznike kot potencial podjetja za doseganje rasti. Vse več je podjetij, ki se zavedajo učinka povezave med kakovostjo odnosa med zaposlenimi in podjetjem ter uspešnim poslovanjem. Gospodarska slika se izboljšuje, slovensko gospodarstvo je v vzponu, podjetja več zaposlujejo. A v prihodnje si moramo vsi deležniki prizadevati k soustvarjanju ponudbe kakovostnih zaposlitev, saj so v globalnem podjetniškem okolju lahko uspešni samo tisti, ki prepoznavajo, cenijo in vlagajo v svoje zaposlene,« je na četrtkovi prireditvi ob Dnevnikovem izboru najboljših zaposlovalcev Zlata nit 2016 med drugim dejala dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. »Obseg in način vlaganj v človeške vire podjetja pomeni tudi nevidno mejo med uspešnimi in neuspešnimi podjetji. V konkurenčnem okolju, za katerega so značilne hitre spremembe, lahko preživijo samo podjetja, ki so najbolj iznajdljiva, prilagodljiva in inovativna. To jim zagotavljajo talentirani, kompetentni in visoko zavzeti sodelavci.«

Na tokrat jubilejnem, desetem izboru, ki je potekal na Odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča v Ljubljani, so bili za najboljše prepoznani gorenjska gazela Lotrič Meroslovje, v kategoriji mala podjetja, med srednje velikimi podjetji je člane izborne komisije najbolj prepričalo Javno podjetje Komunala Brežice, med velikimi pa že četrtič novomeška Krka. Kot gostitelj je udeležence nagovoril tudi Bojan Petan, predsednik uprave Dnevnika, ki je med drugim dejal, da časnik Dnevnik dela odličen tudi dosledno spremljanje dobrih praks podjetij.

Za merjenje kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo se je tokrat odločilo 87 podjetij in organizacij, v anketi pa je sodelovalo kar 6856 zaposlenih, ki so kakovost odnosa med zaposlenim in organizacijo v povprečju ocenili s 3,78, kar v celoti kaže na boljše razpoloženje oziroma več optimizma v podjetjih.

Zaključno prireditev jubilejnega Dnevnikovega izbora najboljših zaposlovalcev je spremljal izjemno pozitiven naboj ob vzklikih navdušenja in bučnega ploskanja, ko so razglasili najboljše zaposlovalce, saj so vodstva podjetij poskrbela, da so uspeh skupaj z njimi proslavili tudi sodelavci. In kot se za okroglo obletnico spodobi, so ga finalisti, podporniki projekta Zlata nit in organizatorji začinili še s torto.