V vrstah Miamija je bil najboljši poškodovani Hassan Whiteside, ki je dosegel 16 točk in 14 skokov. Whiteside, ki je igral s 13 šivi v desni dlani ter prevezami in obvezami, ki naj bi zaščitile njegovo poškodbo, je bil prvi strelec Miamija. A proti koncu tekme je imel še dodatno smolo, ko si je zvil levi gleženj. Goran Dragić in Rodney McGruder sta vsak dosegla po 13 točk.

Nobena od ekip se po današnji tekmi ni premaknila na lestvici vzhodne konference NBA; Toronto je ostal četrti in se na pol tekme približal tretjeuvrščenemu Washingtonu, Miami pa je ostal na osmem mestu, sicer zadnjem, ki še vodi v končnico prvenstva, in ima le tekmo prednosti pred Chicagom na devetem in Detroitom na desetem mestu.

Portland Trail Blazers so v domači dvorani s 110:95 ugnali New York Knicks, za katere je Saša Vujačić odigral 16 minut in v tem času dosegel devet točk in en skok. Damian Lillard je bil s 30 točkami najboljši strelec domače ekipe in najbolj zaslužen za zmago nad kratkohlačniki, ki so nastopili precej oslabljeni. Carmelo Anthony je počival zaradi poškodbe levega kolena, Derrick Rose pa ima poškodovano desno stopalo.