Ko kakšen nogometaš na tekmi zabije tri zaporedne gole, ne da bi njegov strelski niz prekinil bodisi njegov soigralec bodisi tekmec, je govora o klasičnem hat-tricku. Omenjenega izraza v košarki sicer ne poznamo, a si ga bomo za tokratno potrebo sposodili. Olimpijin krilni košarkar Devin Oliver je namreč najbolj zaznamoval zadnje tri kroge košarkarskega državnega prvenstva. Najboljši posameznik je bil v 21. in 22. krogu rednega dela lige Nova KBM kot tudi v 1. krogu lige za prvaka. Posledično je bil trikrat zapored izbran tudi za Dnevnikovega košarkarja kroga, zatorej lahko zapišemo, da mu je uspel klasični hat-trick.

Na samem uvodu v ligo za prvaka je Olimpija v sredo v Stožicah gostila Hopse, zmaga pa je bila za Ljubljančane obveza. Do nje so na koncu brez večjih težav tudi prišli, ena glavnih zaslug za to pa gre ravno Devinu Oliverju. Američan sicer to pot strelsko ni bil posebej razpoložen, saj je iz igre metal le sedemkrat in na koncu pristal pri 12 točkah, a je vseeno imel velik vpliv na potek obračuna. Z odličnim zapiranjem je namreč v statistiko vpisal še osem skokov, štirikrat je uspel nasprotniku ukrasti žogo, trikrat pa je dobro zaposlil soigralce. Oliverjeve odlične vsestranske predstave so v zadnjem času postale že stalnica, Olimpijini navijači pa ob tem vse pogosteje izražajo željo, da bi ga v zeleno-belem dresu gledali tudi v prihodnji sezoni. A slednje bo zaradi neurejenih razmer v klubskih pisarnah in večne sanacije dolgov po vsej verjetnosti ostala le pobožna želja.

V izboru Dnevnikovega igralca kroga, ki bo odslej potekal le v ligi za prvaka, je drugo mesto zasedel Dominique Elliott, ki je k zmagi Krke proti Heliosu prispeval 14 točk in šest skokov. Tretje je pripadlo veteranu Dragiši Drobnjaku (zmaga Rogaške proti Zlatorogu, 19 točk), četrto Brandonu Jeffersonu (zmaga Olimpije proti Hopsom, 22 točk) in peto Darwinu Davisu Jr (zmaga Rogaške proti Zlatorogu, 17 točk).