Dolina pod Poncami je že tradicionalno prizorišče zaključka tekmovalne sezone smučarskih skakalcev, ki jih do nedelje čakata dve posamični tekmi in sobotna ekipna preizkušnja. Skoraj pol stoletja skoke v Planici podpira Zavarovalnica Triglav, ki je tudi letos Zlati sponzor Planice 2017. Že več kot 30 let je četrtkov dan, ko potekajo kvalifikacije, namenjen otrokom iz vse Slovenije. Letos je tja prispela že 37. Triglav generacija.

Nepozaben dan v naravi

Na letošnje kvalifikacije je največja slovenska zavarovalnica popeljala več kot 3.500 osnovnošolcev in otrok iz zavodov, njihove spremljevalce in 12 velikih družin. Od leta 1981 do danes pa so v Planico popeljali že več kot 90.000 otrok s spremljevalci. »Športni praznik v Planici si težko predstavljamo brez Zavarovalnice Triglav. Ponosu slovenstva smo zvesti že vse od leta 1969, planiški poleti pa na simbolen način izkazujejo povezanost naše zavarovalnice z zavarovanci. S skoraj 70 avtobusi, ki so mlade navijače letos pripeljali na ta legendarni dogodek, znova izkazujemo odgovornost do okolja, v katerem delujemo – to je ponuditi ogled športnega spektakla otrokom iz različnih socialnih okolij ter jim omogočiti nepozabno doživetje v naravi in v družbi vrstnikov. Tako jih navdušujemo tudi za šport in zdrav način življenja,« je povedal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

Edinstveno vzdušje v dolini pod Poncami

Kot je povedal lanski zmagovalec svetovnega pokala Peter Prevc, ki ga skupaj z bratoma Cenetom in Domnom podpira tudi Zavarovalnica Triglav, planiška velikanka, slovenski navijači in domače vzdušje skokom v dolini pod Poncami dajejo poseben pečat: »Ko pod seboj zaslišiš čebelnjak domačih navijačev in pred njimi pristaneš, je občutek še toliko bolj poseben. Najbolj čustven dan je četrtek, ko Zavarovalnica Triglav v Planico pripelje veliko število otrok. Takrat uživaš, ko vidiš veliko razburjenih obrazov in veselja ob opazovanju poletov. Marsikateri izmed njih si Planice drugače ne bi mogli ogledati.«

Napovejte dolžino poletov

Poleg skakalcev bo na dan kvalifikacij za zabavo otrok poskrbel tudi priljubljeni glasbenik Zlatko. Za zdravo vzdušje v vseh štirih dneh finala svetovnega pokala v smučarskih skokih skrbi Zavod Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav, ki z akcijo 40 dni brez alkohola in Valom 202 že drugo leto zapored poziva obiskovalce k zmernemu pitju oziroma odrekanju alkoholu in omogoča prostovoljno uporabo alkotestov.

Vsi gledalci – udeleženci Planice in predvsem tisti, ki bodo dogodek spremljali pred malimi zasloni – pa lahko letos skoke doživijo še nekoliko drugače z mobilno aplikacijo Triglav Rekord. Soustvarjajte tradicionalni športni dogodek v dolini pod Poncami, napovejte dolžino poletov skakalcev in se potegujte za privlačne nagrade.