Podmežakla tokrat ni bila povsem polna (2300 gledalcev), a je vseeno dala krila igralcem v klasični rdeči opravi. Nasprotnik je znan po silovitih uvodnih minutah, kar so nenazadnje potrdili na prejšnji tekmi, ko so v vsega 11 minutah igre trikrat zatresli mrežo Jeseničanov. Prednost se je izkazala za odločilno, saj se slovenska ekipa nikakor ni uspela vrniti v srečanje in ga izgubila z visokih 1 : 5.

Le dobra obramba je preprečila podoben scenarij tudi na drugi tekmi, sčasoma pa je železarjem vendarle uspelo igro preseliti v nasprotnikovo tretjino. V deveti minuti je za prvo vodstvo domačih poskrbel Jure Sotlar. Rdeči so dalj časa držali plošček in vršili pritisk, pot v mrežo pa so našli z odmerjenim strelom z vrha levega kroga. Do konca tretjine se rezultat kljub številnim priložnostim ni spremenil.

Asiago se ni nameraval predati

Kar gostom ni uspelo takoj na začetku, so realizirali v uvodu drugega dela. Po 25 sekundah igre je najprej izenačil Krys Kolanos, dve minuti kasneje pa je Gulio Scandella po hitri akciji iz prekinitve poskrbel za prvo italijansko vodstvo. Jeseniški hokejisti se pred domačim občinstvom niso predali. Po odbitem strelu je za ponovno izenačenje prazno mrežo zatresel Marjan Manfreda, za vodstvo s 3 : 2 pa je rdeče na odmor z zadetkom v 32. minuti popeljal Sotlar.

Brez pritiska gostov ni šlo niti v sklepni tretjini; za tretji zadetek so potrebovali vsega dve minuti in pol igre v nadaljevanju. Slabih šest minut pred koncem je z izjemno potezo iz protinapada drugič na tekmi zadel Gulio Scandella. Podmežakli je za nekaj minut, natančneje za dve minuti, zastal dih, nato pa je s strelom v gnečo svoj večer še nadgradil Jure Sotlar.

Podmežakla je videla velik preobrat

Njegov zadetek je ponesel jeseniško ekipo, ki je do vodstva s 5 : 4 prišla le 17 sekund po četrtem zadetku. Jaka Ankerst je preigral zadnjega branilca in dovolj natančno meril ob bližnji vratnici. Brez priložnosti gostov iz Italije ob igri brez vratarja ni šlo, a je železarska obramba zdržala, prazen gol je v zadnji minuti zadel še Luka Kalan in slavje v vzdušni Podmežakli se je po sanjskem preobratu lahko začelo.

Naslednja tekma bo 25. marca v Asiagu. Ob izidu 1:1 bo med tema tekmecema na sporedu vsaj še četrti dvoboj 28. marca na Jesenicah. V polfinalu alpske lige moštva igrajo na tri zmage, zadnji termin v tej seriji pa je 30. marec, ko je predvidena tekma v Asiagu. V drugem polfinalu se merita italijanski ekipi Cortina in Rittner.