Na tekmi pred približno 60.000 gledalci se je vse vrtelo okoli slovesa Lukasa Podolskega, ki je nastopil na svoji 130. in zadnji tekmi za Nemčijo. Ob odsotnosti nekaterih nosilcev igre, kot so Manuel Neuer, Mesut Özil, Sami Khedira in Julian Draxler pa si je napadalec prvič nadel tudi kapetanski trak.

Na igrišču so bili sicer nevarnejši Angleži, Nemce pa je v prvem polčasu rešila tudi vratnica. V nadaljevanju so aktualni svetovni prvaki le zaigrali boljše in se na koncu tudi veselili zmage. Za sanjski zaključek tekme in reprezentančne kariere je poskrbel prav junak tekme Podolski, ki je v 69. minuti z levico dosegel svoj 49. in zadnji gol za Nemčijo.

»Danes je bilo kot v filmu,« je za nemško televizijo po tekmi dejal 31-letni Podolski. »Zmagali smo z 1:0, gol pa sem dosegel jaz. Pogosto sem se lahko zanesel na svojo levico in tako je bilo tudi tokrat. Poslovil sem se na zares lep način in tudi vzdušje je bilo izvrstno,« je še sklenil nogometaš Galatasaraya.

Sinoči so prijateljsko tekmo igrali tudi nedeljski tekmeci Slovenije v kvalifikacijah za SP 2018 Škoti ter s Kanado remizirali z 1:1.