Najuspešnejše moštvo je Washington, ki je s 4:2 ugnal Calgary, a bil že pred tem uvrščen v drugi del. Le točko na vzhodu zaostajajo lanski prvaki iz Pittsburgha, ki so bil na gostovanju s 3:1 boljši od Buffala, še točko manj pa ima Columbus, ki je prav tako že uvrščen v drugi del.

Tekmo v Buffalu sta odločila Nick Bonino in Conor Sheary z goloma v 55. in 57. minuti. Pred tem je vodilni gol po izjemnem prodoru z backhand strelom za Pittsburgh, ki se je v play off uvrstil že 11. zaporedoma, dosegel superzvezdnik Sidney Crosby, ki pa je vprašljiv za naslednjo tekmo. Tik pred koncem ga je po obrazu s palico grdo zadel Evander Kane in Crosby je ostal brez dveh zob.

Chicago kljub porazu že v končnici

Na zahodu je v končnici zaenkrat le Chicago, ki je v domači dvorani s 4:5 po podaljšku izgubil proti Vancouvru. Tekmo je odločil Daniel Sedin v tretji minuti dodatnega dela igre. Sedin je sicer zadel tudi v uvodu za 1:0, ko je pred vratarjem spretno dvignil plošček. Pred tem je ob rezultatu 4 : 1 v rednem delu vse kazalo na zmago Vancouvra, a sledil je preobrat, ki ga je z drugim golom na tekmi dobro minuto pred koncem po samostojni akciji in podaji Patricka Kanea zaključil Ryan Hartman. Pred tem so igralci Chicaga dodobra počistili zgornji levi kot vratarja Ryana Millerja.

Kralji potrebujejo izjemno serijo zmag in 'pomoč' drugih ekip

Na zahodu medtem na uvrstitev v končnico še vedno upajo tudi pri devetouvrščenih Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem, a se jim ta vse bolj izmika. Los Angeles trenutno za Nashvillom in končnico zaostaja za šest točk. Naslednji obračun kralje čaka v noči na petek, ko bo v Kaliforniji gostoval Winnipeg.