Jeseniški hokejisti so previsoko poleteli po treh zmagah proti Lustenauu v četrtfinalu alpske lige in doživeli hladno prho na polfinalni premieri z Asiagom (1:5). Uvodno tekmo v Italiji so izgubili po vsega enajstih minutah, ko so v jeseniško mrežo padli trije ploščki. Asiago je v tej sezoni že četrtič ugnal edinega slovenskega predstavnika v AHL in v seriji na tri zmage utrdil vlogo favorita.

Pred Jesenicami je danes (18.30) tekma sezone. Gorenjska zmaga bi polfinalna tekmeca vrnila v enakovreden položaj, poraz pa bi železarje skorajda že odrezal od možnosti za nastop v finalu. Jeseničani bodo tokrat posebno pozorni na uvodne minute, ki so jim minuli konec tedna spodrezale krila. »Ko zaostajaš z 0:3, se je težko vrniti v igro. V nadaljevanju smo igrali bolje, a je bila tekma že izgubljena,« pravi obetavni napadalec Žan Jezovšek, ki je pred tednom dni igral tudi za jeseniški podmladek in s štirimi doseženimi goli prispeval največji delež k uvrstitvi moštva v finale mladinske avstrijske lige. Pred drugo tekmo polfinala alpske lige v Podmežakli obljublja zavzet pristop in skupaj s soigralci načrtuje zmago. Generalko pred nocojšnjim obračunom so jeseniški hokejisti opravili v ponedeljek, ko so v končnici slovenskega prvenstva z 11:3 odpihnili Celje.

Olimpija kot branilka državnega naslova ni imela težav proti Slaviji (5:0), še vedno pa ni znano, ali bo tivolskemu kolektivu uspelo obdržati člansko izkaznico v EBEL. Predsednik Marko Popovič pričakuje, da bo Olimpija še naprej redni član tega tekmovanja, vendar bi se položaj ljubljanskega kluba lahko kmalu zapletel. Znano je, da je vodstvo lige Olimpiji do konca februarja naložilo poplačilo dolgov do igralcev in trenerja, ki ga klub ni izpolnil v celoti. Oteževalna okoliščina za Olimpijo je tudi vrnitev Medveščaka, zato kroži vse več neuradnih informacij, da se čas slovenskih prvakov v EBEL izteka.