Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na ponedeljkovi seji med predlogi, ki so jih posredovali štirje največji delničarji družbe, izbral pet kandidatov za člane nadzornega sveta.

Trenutno so nadzorniki, ki zastopajo interese kapitala, Borut Jamnik, Adolf Zupan, Marko Hočevar, Tomaž Berločnik, Bernarda Babič in Dimitrij Marjanović. Prvim petim se mandat izteče 27. aprila, zadnjemu pa maja 2020.

O imenovanju novih članov nadzornega sveta, predstavnikov kapitala, bodo delničarji Telekoma odločali na skupščini, ki bo prihodnji mesec. Mandat se izteka petim sedanjim nadzornikom, po predlogu pa naj bi mandat podaljšali le dvema.

Nadzorni svet je za aprilsko skupščino pripravil tudi predlog delitve bilančnega dobička za leto 2016. Ta znaša 32,8 milijona evrov, od česar naj bi za izplačilo dividend namenili 32,5 milijona evrov, preostalih 307.000 evrov pa prenesli v naslednje leto.

Še štiri leta naj bi v nadzornem svetu ostala le Jamnik iz Modre zavarovalnice in Babičeva iz Slovenskih železnic. Ostale tri naj bi zamenjali svetovalec POP TV Tomislav Kalan, Uroš Mesojedec iz Petrola in Rok Rozman iz Unicredit banke Slovenija. Uprava pod vodstvom Rudolfa Skobeta je danes skupščino delničarjev sklicala za 21. april.