Na drugem mestu je ameriški vlagatelj Warren Buffett (75,6 milijarde dolarjev), na tretjem pa izvršni direktor spletnega trgovca Amazon Jeff Bezos (72,8 milijarde dolarjev). Izvršni direktor družbenega omrežja Facebook Mark Zuckerberg je na petem mestu (56 milijard dolarjev). Lestvico si lahko ogledate tukaj.

Na svetu je tako rekordnih 2043 milijarderjev, 13-odstotno povišanje številke pa še najvišje v 31 letih, v katerih sestavljajo seznam. Največ milijarderjev, 565, je v ZDA, sledi Kitajska s 319 in Nemčija s 114.

Trumpa po lestvici navzdol pahnile nepremičnine na Manhattnu

V Forbesu so zapisali, da je padec po lestvici ameriškega predsednika Donalda Trumpa povzročil slabo stoječ nepremičninski trg na Manhattnu. »40 odstotkov njegovega bogastva je vezanega v Trumpovo stolpnico in osem drugih zgradb, ki stojijo v radiju dveh kilometrov. Soseska se sooča z nekaj težavami,« so zapisali v reviji. Dodali so, da je Trump nekaj denarja (66 milijonov dolarjev) vložil v predsedniško kampanjo, 25 milijonov dolarjev pa porabil za poravnavo s študenti svoje (propadle) univerze.