Lanska sezona je bila za slovenski motokros naravnost fantastična in junaki na motociklih jo bodo težko ponovili. Če jo bodo, toliko bolje. Trenutno karte v Gajserjevih rokah sploh niso slabe. Nasprotno, celo odlične so, saj je na zadnji dirki zmagal v obeh vožnjah in tudi že prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi. Res pa je tudi, da bo sezona še dolga in da je letos tekmecev, ki bi radi zrinili Makolčana s prestola, precej. In tega se zaveda tudi sam. Zato je že pred sezono pozival k razumu in predvsem potrpljenju. Z nekaj besedami lahko njegove priprave strnemo, da če ne bo šlo na zmago, se bo zadovoljil tudi s kakšnim mestom nižje, saj bodo točke tiste, ki bodo na koncu odločale.

Rinjenje z glavo skozi zid je slaba strategija, čeprav ima letos pod zadnjico povsem nov motocikel, ki so ga Japonci razvijali tudi na Gajserjevi domači stezi. Tim Gajser je namreč vedno bolj vpet v Hondine tovarniške zadeve in pri njihovi dirkaški ekipi so že zdavnaj sprevideli, da imajo v rokah diamant, ki ga lepo počasi brusijo do največjega sijaja. In tukaj gre obema stranema presneto dobro od rok.

Tim se tudi zaveda, da bo pritisk nanj zdaj večji kot lani, lani je bil on tisti, ki je lovil, letos se bo moral braniti. In da bodo uspehov vajeni navijači seveda »zahtevali« svoje, torej zmage. Zato si je za prvi cilj zadal, da ostane zdrav, brez poškodb ali kakšnih drugih neumnosti, ki bi ga ovirale pri ubranitvi naslova. Kajti tako kot povsod v športu ima tudi Tim lahko slab dan, slabo dirko, slabih pet minut. A iz teh mora potegniti največ, tudi za ceno kakšnih bolj kislih komentarjev, ki pa ga ne smejo vreči iz tira.