Spopad med tretjeuvrščenim Cityjem in mesto slabšimi gosti iz Liverpoola bi verjetno še najlažje opisali kot dvoboj neizkoriščenih priložnosti. Obe moštvi bi igrišče lahko zapustili kot zmagovalca, a sta se morali zaradi nezbranosti svojih igralcev pred nasprotnikovim golom na koncu sprijazniti zgolj z delitvijo točk. Niz zgrešenih priložnosti je poleg navijačev v obup spravljal predvsem oba trenerja. Domači strateg Pep Guardiola je bil v določenem trenutku tekme tik pred tem, da bi se od muke sesedel ob robu igrišča, medtem ko je njegov stanovski kolega Jürgen Klopp besneče poskakoval in krilil z rokami. Vsaj začasno sta ju pomirila šele zadetka njunih varovancev v drugem polčasu. Za sinje modre je v 69. minuti mrežo Liverpoola zatresel Sergio Agüero, pri tekmecu pa se je po uspešno izvedeni najstrožji kazni med strelce 18 minut pred tem vpisal James Milner.

Za najbolj vraževerne navijače Manchestra Cityja je bil prav gol 31-letnika že znamenje, da bo njihova ekipa ostala brez zmage, saj Liverpoolčani še nikoli niso izgubili tekme, na kateri je zadel angleški vezist (37 zmag in 10 remijev). Na koncu se je njihova bojazen izkazala za utemeljeno, saj sta se ekipi razšli z izidom 1:1.

Na začudenje angleške sedme sile sta bila tako Guardiola kot Klopp po tekmi zadovoljna z razpletom, še posebno neobičajno pa je bilo navdušenje Španca, ki je sredi preteklega tedna proti Monacu izpadel v osmini finala lige prvakov. »Sem zelo ponosen. To je eden najbolj posebnih trenutkov v mojem življenju. Zaradi poraza v ligi prvakov so za nami težki dnevi, Liverpool pa se je lahko na tekmo pripravljal ves teden,« je glavni razlog za zadovoljstvo navedel Pep Guardiola. Izjava je zvabila nasmešek na obraz Jürgena Kloppa, ki je vzhičenost kolega porogljivo pokomentiral z besedami: »Pep je Španec. Španci so nekoliko bolj čustveni kot Nemci.«

Na Rujevici dramatično

Če je na Otoku boj za prvaka malodane že odločen, saj ima Chelsea pred najbližjim zasledovalcem Tottenhamom 10 točk prednosti, pa bo pri naših južnih sosedih boj za naziv najboljšega v državi bržčas potekal do samega zaključka. Drugouvrščeni Dinamo Zagreb je v 25. krogu v gosteh visoko, s 3:0, ugnal Istro, medtem ko je vodilna Rijeka slovenskega trenerja Matjaža Keka na domači Rujevici v končnici tekme le strla odpor Slavena Belupa in z golom Marka Vešovića v 87. minuti slavila zmago s 3:2.

Kot poroča hrvaški tisk, pa živahno ni bilo le med tekmo, temveč tudi po zadnjem sodniškem žvižgu. Pri Rijeki naj bi se namreč obregnili ob pretirano borbenost gostov in jim zažugali, da naj bodo tako bojeviti tudi na naslednji tekmi proti Dinamu. Še korak dlje pa so šli nekateri člani strokovnega štaba Slavena Belupa, ki so, nezadovoljni s sodniškim kriterijem, po tekmi pospremili sodnike do slačilnice in jim zabičali: »Zdravko Mamić vam bo j**** mater!« Omemba nekdanjega izvršnega podpredsednika zagrebškega Dinama je pri številnih navijačih na Hrvaškem le še potrdila domneve, da 57-letnik že vrsto let vpliva na končni razplet v hrvaškem prvenstvu.