Voznike je očitno presenetila delna zapora na odseku Vodnikove ceste med križiščema z ulico Na jami in Tržno ulico. Občina je namreč na tem odseku začela preurejati ulico, ki bo po novem enosmerna. Enosmerna prometna ureditev v smeri proti ulici Na jami je zaradi del začela veljati že z današnjim dnem.

Čeprav so na občini novo ureditev prometa na delu Vodnikove ceste minuli petek napovedali, so bili mnogi vozniki dopoldan presenečeni nad prometno signalizacijo, ki jim je prepovedovala vožnjo po zadnjem odseku Vodnikove ceste v smeri proti središču mesta. Vozniki so zato morali prek ulice Na jami zaviti na Celovško cesto. V času popoldanske prometne konice tovrstnih zastojev ni bilo, ker promet po tem delu Vodnikove ceste v smeri proti Gorenjski poteka kot doslej.

Kot so poročali v Delu, dela izvaja podjetje KPL, ki naj mu bi občina plačala okvirno 90.000 evrov, dokončna cena pa bo znana po koncu gradnje, ko bo izveden obračun po dejanskih stroških. Na občini so za časnik povedali, da bo kolesarski promet po končani ureditvi urejen tako, da bo v nasprotni smeri enosmerne ceste (od Šiške proti Centru) kolesarski pas označen s horizontalno in vertikalno signalizacijo, v smeri vožnje pa bodo kolesarji vozili po istem voznem pasu kot motorna vozila.