Kar precej sreče so imeli krajani romskega naselja Žabjak dopoldne, da pod streli srboriteža, po neuradnih informacijah naj bi šlo za 26-letnega Amadeja Kovačiča iz sosednjega naselja Brezje, ni obležalo več ljudi. Najhuje jo je skupila njegova partnerica, šlo naj bi za 22-letno Sašo Šarkezi. Ranjena naj bi bila v predel hrbta, po podatkih novomeške policije pa naj bi jo že prepeljali v ljubljanski klinični center. Kot nam je potrdila tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik, so policisti domnevnega strelca izsledili že kmalu po dogodku in mu odvzeli prostost.

»S punco sta prišla z avtom do njegovega strica, ki je doma le malo naprej v vasi. Ne vem čisto točno, kako je bilo. A kot sem slišal od drugih, sta se hudo sprla, potem pa je začel streljati, ona je pobegnila do bližnje hiše in en strel jo je zadel. S pištolo je streljal, zagotovo je ustrelil petkrat ali šestkrat. On je potem pobegnil, menda pa so ga policisti prijeli na Kamencah,« nam je pripovedoval eden od bližnjih sosedov, ki je med prvimi pritekel do ustreljene ženske. Sosedje so jo odnesli v hišo in jo polegli na kavč. »Ranjena je bila v hrbet, ni veliko krvavela. Bila je povsem pri sebi. Rekel sem ji, naj bo čim bolj mirna, naj mirno diha in se ne razburja. Ampak, povejte mi, le kakšen človek mora to biti, da strelja na žensko. Upam, da bo dobil pravično kazen.«

»Sama sreča, da ni zadel še kakšnega otroka«

Kot nam je povedala ena od vaščank, ki prav tako ni želela, da zapišemo njeno ime, je možakar streljal vse povprek. »Še dobro, da ni zadel kakšnega otroka. Lepo vreme je, pa smo vsi bili zunaj. Prav pri tisti hiši, kjer je bila ženska ustreljena, se otroci zelo radi igrajo.« Po besedah vaščanov sta domnevni storilec in njegova partnerica, ki se je priselila iz Grosupljega, živela v naselju Brezje, ki je le lučaj stran na drugi strani ceste. Do nje naj bi bil večkrat nasilen, tako kot je bil tudi do svoje nekdanje partnerice, s katero imata več otrok.

Eden od nabojev naj bi se zaril tudi v bivalni zabojnik in je le malo zgrešil žensko, ki je ravno takrat skupaj z otrokom stopila na plano. »Ravno je stopila ven iz zabojnika, z otrokom v naročju, ko je čisto blizu nje švignil strel. Prav lahko bi jo zadel, pa še kakšnega otroka zraven,« je pripovedoval naš sogovornik.

Preiskava in ugotavljanje vseh okoliščin še vedno potekata, tako da tudi motiv še ni znan. Kot nam je še povedala Drenikova, pa za zdaj nimajo podatka, da bi bila ženska v smrtni nevarnosti.