Razlika med odnosi včasih in danes pa je predvsem v spoštovanju. Včasih so mladi svoje starše precej bolj spoštovali in jih znali ceniti. Spoštovanje je bilo prisotno zaradi drugačnih vrednot in drugačnega stila vzgoje. Včasih so bili starši do svojih otrok precej bolj strogi pri kaznovanju, kar je otroke izučilo. Danes pa starši svojih otrok kljub neposlušnosti ne smejo niti malo fizično kaznovati. Otroci so se svojih staršev zato bali in vse to je vplivalo na odnose.

Sam sem član štiričlanske družine. Z bratom, mamo in očetom živimo v isti hiši kot moji stari starši. Z njimi smo povezani s stopnicami in se vsakodnevno obiskujemo, vidimo, govorimo. Velikokrat jemo drug pri drugem in spijemo kakšno kavico. Moja družina je urejena demokratično. Vsak ima svoje obveznosti in ugodnosti. Hišna opravila so enakomerno porazdeljena. Mami kuha, pere, lika, oči dela okrog hiše, popravlja stvari po hiši, moj brat vsak teden pobriše stopnišče in kopalnico, jaz pa vsak teden posesam in po potrebi odnesem smeti.

Mami in oči prideta iz službe že okoli treh, zato lahko skupaj preživimo precej časa. Ko se vsi zberemo doma, pojemo obrok. Ob kosilu malce poklepetamo, kako je potekal naš dan. Ker z bratom trenirava nogomet, naju mora nekdo vsak dan peljati na trening. Ko se vrneva, imamo večerjo, ob kateri se pogovorimo o načrtih za naslednji dan. Z bratom imava precej svobode. Če so vse stvari v redu, sva lahko ves dan zunaj. Naši odnosi so iskreni in direktni. Seveda se včasih skregamo zaradi kakšne malenkosti, a na splošno so naši odnosi super in svojih staršev ne bi nikoli zamenjal.