Tovorno vozilo slovenskega prevoznika je namreč med priključkom Lipce in pred izvozom Hrušica trčilo v kolono tovornih vozil, ki so čakala na prost prehod do predora Karavanke. V času nezgode je ta segala približno kilometer daleč, saj promet zaradi del v predoru poteka izmenično zgolj v eno smer.

Kljub temu da je bilo tovorno vozilo povzročitelja nezgode močno poškodovano, naj bi jo njegov voznik po prvih informacijah odnesel s poškodbami, ki naj ne bi ogrožale njegovega življenja. Po nezgodi so ga odpeljali na zdravljenje v splošno bolnišnico Jesenice. Poleg njegovega tovornega vozila pa sta bila v prometni nesreči udeleženi še dve tovorni vozili – tisto, v katero je voznik trčil, po podatkih policije je šlo za tujega prevoznika, in eno pred njim v lasti domačega prevoznika, v katerega je zaradi posledic naleta trčilo drugo tovorno vozilo.

Kot so sporočili iz kranjske policijske uprave, policisti proti vozniku tovornjaka, ki je nezgodo povzročil, vodijo prekrškovni postopek. Zaradi obsežnega dela pri odstranjevanju posledic prometne nesreče pa je bil ta del gorenjske avtoceste zaprt vse do popoldneva.