»Vesela sem. Prvič to zimo sem med dobitnicami cvetja na svečani 'cvetlični' podelitvi ob tistem na svetovnem prvenstvu. Uspel mi je dober nastop. Bila sem zbrana na strelišču. Francozinja Braisaz pa sodi med tiste, ki so enostavno tako dobre tekačice, da danes do tretjega mesta ni šlo,« se je biatlonka Teja Gregorin razgovorila po sobotni zasledovalni tekmi na legendarnem Holmenkollnu, potem ko je z osmega napredovala na četrto mesto in dosegla dosežek zime.

Tako visoko kot na predzadnji tekmi sezone je bila na istem prizorišču pred tremi leti, ko je bila tudi zadnjič na zmagovalnem odru. »Zelo dobro se počutim nad Oslom. Krasna publika je, proga mi je pisana na kožo. Neko posebno vzdušje je,« omeni prizorišče, ki ji daje posebno energijo. Za slovo od sezone (včeraj je bila 18. na tekmi s skupinskim startom elitne trideseterice z zmago Norvežanke Tiril Eckhoff) je končno uskladila strelsko rutino z dobro tekaško pripravljenostjo, kar ji že daje zelo veliko motivacije tudi za olimpijsko sezono.

»Sem še mlada,« se 30. v skupnem seštevku svetovnega pokala rada pošali pri 36 letih. V sezoni je nanizala tri uvrstitve med deseterico od skupnih 55 v petnajstih sezonah svetovnega pokala. Trideseteric v vseh letih šteje že kar 224. Klemen Bauer je v soboto na zasledovanju zapravil visoko izhodišče (17. startno mesto) in ostal brez nastopa na elitni biatlonski formuli ena s skupinskim startom, kjer je junak zime Martin Fourcade dosegel še 14. zmago v zimi in z veliko prednostjo še sedmi veliki kristalni globus zapored, ki ga je kazal ob Nemki Lauri Dahlmeier.

Anamarija Lampič zadržala majico

V Quebecu na tekaškem finalu je šlo zares. Anamarija Lampič je v dramatičnem zaključku uspela zadržati majico najboljše mlade tekačice do 23 let. To je prestižni uspeh za slovenski smučarski tek. Po drami na sprintu, kjer ji je prav največja tekmica Julia Belorukova skočila na smuči in ji odščipnila pomembne točke, je na preostalih dveh tekmah (10 km klasično in 10 km zasledovalno z zmagama legendarne Marit Bjoergen) trepetala, da Rusinja ne bi bolje izkoristila vzdržljivosti. Tekačica iz Valburge je ostala brez točk, kot tudi Katja Višnar in Vesna Fabjan.

»Za mano je res dobra sezona. Še posebno sem vesela, da je bila to prva sezona brez zdravstvenih in drugih težav. Komaj čakam naslednjo sezono in nastop na olimpijskih igrah,« se je veselila Anamarija Lampič.