Johansson je sicer za pol metra izboljšal prejšnji rekordni dosežek rojaka Andersa Fannemela, ki je 15. februarja leta 2015 prav v Vikersundu poletel 251,5 m.

Vendar pa je rekord uspel zadržati precej manj časa kot Fannemel, saj je njegovo znamko le 20 minut kasneje že popravil Stefan Kraft, ki je pristal pri kar 253 metrih in pol.

Na ekipni tekmi dvanajstih reprezentanc je nastopila tudi Slovenija v sestavi Anže Lanišek, Jurij Tepeš ter Domen in Peter Prevc. Organizatorjem je tudi danes nagajalo vreme, saj so po desetih smučarskih skakalcih prvo serijo zaradi premočnega vetra prekinili in razveljavili dosežke. Po umiritvi razmer se je tekma znova začela ob 17.15.

Po prvi seriji ekipne preizkušnje so bili sicer v vodstvu Norvežani (818,8 točke), druga je bila Poljska (817,6), tretja Avstrija (779), četrta pa Slovenija. Anže Lanišek (120 m, 83,6), Jurij Tepeš (210 m, 175,9), Peter Prevc (233 m, 224,4) in Domen Prevc (216 m, 194,7) so zbrali 678,6 točke.

V finalni seriji so slovenski orli močno znižali zaostanek za tretjeuvrščeno Avstrijo, a jo kljub zelo dobrim nastopom niso uspeli prehiteti in so na koncu ostali na četrtem mestu. Lanišek je po ponesrečenem prvem skoku, ko je pristal pri le 120 metrih, v drugo močno popravil svoj dosežek in pristal pri 202 metrtih. Zelo uspešna je bila tudi preostala trojica. Tepeš je poletel 232,5 metra, Peter Prevc 231 metrov, njegov brat Domen pa 226,5 metra, s čimer je popravil svoj osebni rekord.

Nespremenjen je ostal tudi vrstni red pri vrhu, saj so se zmage veselili Norvežani (1572,6 točk), pred Poljaki (1538,6) in Avstrijci (1465,4).

»To je bila tipična tekma za Vikersund, kjer je skakalnica tako narejena, da če piha vzgornik, pogoji niti približno ne morejo biti pošteni za vse. Koridor je bil nastavljen preveč na široko in mi smo verjetno že s prvim tekmovalcem izgubili moč, da bi v drugi seriji lahko napredovali. Saj smo napredovali, skakali smo odlično, pokazali smo, kam sodimo, a enostavno smo bili preveč zadaj. Mislim, da smo naredili osem zelo dobrih skokov, a nekako se nam ni sešlo, tako kot se nam letos že večino sezone ne,« je po tekmi razmišljal Tepeš, o novih svetovnih rekordih pa dejal:. »Vetrovna tekma in če tukaj piha od zadaj, se da tekmo veliko bolj nadzirati, če piha vzgornik, pa se zgodijo takšni svetovni rekordi. Super, ker so bili, a škoda, da ga ni uspelo doseči nobenemu izmed nas.«