Padec Fabjanove v odločilnem trenutku polfinala v mestnem parku v Quebecu in zaplet z ustavljanjem Anamarije Lampič (19.) v odločilnem delu četrtfinala je slovenskima tekačicama odpihnil lepše obete. Fabjanova je bila v kvalifikacijah sedma, se prepričljivo prebila do polfinala (M. Bjoergen, H. Weng, I. F. Oestberg), vodila, a ji je v zadnjem vzponu zmanjkalo moči, kar je povzročilo gnečo in padec.

Anamarija Lampič je v četrtfinalu nastopila v izjemni zvezdniški zasedbi (M. Bjorgen, H. Weng, K. Parmakoski, C. Kalla, J. Belorukova), do zadnjega vzpona je držala ritem za Norvežankama, a ji je Rusinja očitno nalašč zapeljala na smuči, kar jo je ustavilo sredi klanca. Čeprav si je še izborila četrto mesto v skupini, je bilo to premalo za napredovanje po času, ki ga je kot četrta v drugi skupini zamudila tudi Katja Višnar (17. mesto).

»Čas je že bil, da se znova 'poklopi'. Že vso sezono malo eksperimentiram s streljanjem, dokler ne pride do želenega uspeha. Tokrat sem spremenila strelski položaj stoje. Očitno je to tisto pravo in streljati znam, le glavo je treba dati na pravo mesto,« je biatlonka Teja Gregorin razmišljala po sprinterski preizkušnji v Holmenkollnu, potem ko je z osmim mestom dosegla drugi dosežek zime. Pred mesecem dni je bila peta na SP v Hochfilznu. Na prizorišču edinih zmagovalnih stopničk v pokalu tako popravlja vtis o sezoni, a sta do konca le še današnja zasledovalna tekma, na kateri bo za včerajšnjo zmagovalko Mari Laukkanen začela z zaostankom 56 sekund, in skupinski start elitne trideseterice.

Tudi Klemnu Bauerju (17.), ki je za domačim junakom Johannesom Thingnesom Boejem zaostal minuto in sekundo, Mihi Dolžanu (34. mesto) in Roku Tršanu (50.) je uspel najboljši ekipni dosežek sezone, Dolžanu celo dosežek kariere. »Dobro sem reagiral na veter. Soliden nastop. V teku sem sledil krog za svetovnim prvakom Baileyjem, enega z Garaničevom in na koncu poskušal še kaj dodati, a ni šlo,« je opisal Klemen Bauer.

Izidi – smučarski tek (Quebec), sprint, moški: 1. Harvey (Kan), 2. Krogh (Nor), 3. Jouve (Fra), ženske: 1. Nilsson (Šve), 2. Falla (Nor), 3. Falk (Šve), 11. Fabjan, 17. Višnar, 19. Lampič. Biatlon (Oslo), moški (10 km): 1. J. T. Boe (Nor) 24:53,3 (0), 2. Fourcade (Fra) + 13,6 (1), 3. Šipulin (Rus) + 21,3 (0), 17. Bauer + 1:01,1 (1), 34. Dovžan + 1:32,8 (0), 50. Tršan + 2:02,1 (1), 96. Oblak (vsi Slo) + 3:26,7 (1), ženske (7,5 km): 1. Laukkanen (Fin) 20:33,5 (0), 2. Braisaz + 7,9 (0), 3. Bescond (obe Fra) + 23,1 (0), 8. Gregorin + 56,9 (1), 47. Eržen (obe Slo) + 2:24,5 (2).