Projekt Vitomil Zupan: Šlagerji in pesmi iz zapora sta interpretka Vita Mavrič in kantavtor Jani Kovačič slovenskim poslušalcem premierno predstavila že leta 2015, izšel je tudi na plošči, zatem pa sta z njim gostovala po Sloveniji, v Pragi, Budimpešti in na Dunaju, aprila potujeta v Kijev. Te dni sta ga tudi v kulturnem centru Patronage Laique Jules Vales v Parizu, ki sprejme kakšnih 120 ljudi.

Vita Mavrič nam je dan po koncertu povedala, da je bila dvorana polna, med poslušalci je bilo tudi kakšnih trideset Slovencev. »Ta kulturni center, ki je konceptualno usmerjen, ima svojo publiko, ki redno spremlja program. Sprejeli so naju izjemno lepo, Zupan pa jih je naravnost navdušil. Po koncertu so mi nekateri dejali, da se jih je najbolj dotaknila dvojnost, ki jo je čutiti v konceptu – na eni strani izrazita eksistencialna bolečina, ki jo je včeraj s svojo interpretacijo tako presunljivo podal Jani Kovačič, in melanholija, ki žari skozi besedila, napisana na šlagerje, ki jih izvajam jaz,« je povedala. Na odru se jima je pridružil še igralec Jean-Philippe Raymond, ki je interpretiral odlomke iz Zupanovega romana Levitan in k vsaki pesmi dodal nekaj svojih komentarjev.

Te dni je nov roman Nouvelles définitions de l'Amour (Nove definicije ljubezni), ki ga je izdala založba Gallimard, predstavila v Parizu živeča pisateljica Brina Svit, nocoj pa se v tamkajšnjem Pen klubu skupaj s štirimi drugimi pesniki predstavlja slovenska pesnica Stanka Hrastelj. Ta teden je v pariški dvorani Gaîté Lyrique na ogled tudi video umetnice Jasmine Cibic, v načrtu pa je tudi promocija knjige Luke Novaka o pariškem metroju.