Zanimivo, da Buffalo na zadnjih štirih gostovanjih v Staples Centru v Los Angelesu ni dosegel zadetka, vse štiri tekme pa so se končale z enakim rezultatom. V prvi tretjini je med drugim močan strel Matta Moulsona z vrha levega kroga ustavila vratnica.

Strelov ponovno veliko, zadetkov malo

Kralji so bili znova strelsko razpoloženi. Vsaj, ko govorimo o sproženih strelih, nemalo težav pa so vnovič imeli z izkoristkom. V situacijah 'dva na ena', ki bi jih bilo potrebno izkoristiti za mirnejši potek tekme, ni odločenosti napadalcev, ki so navajeni tresti mrežo iz tekme v tekmo.

Naveza Kopitar in Jarome Iginla je bila uspešna šele na začetku zadnje tretjine. 39-letni Kanadčan se je izkazal kot imenitna pridobitev ekipe iz Los Angelesa. Švedski novinec Adrian Kempe je za končnih 2 : 0 zadel še preden so Sabres poskusili z igro brez vratarja. Kljub zmagi je do konca rednega dela le deset tekem, zaostanek pa je še vedno štiri točke. Kopitarja in soigralce čaka naslednja preizkušnja čez dva dni v Calgaryju.

Jarome Iginla in njegovih 622 zadetkov

Iginla se je kraljem iz Colorada pridružil pred dvema tednoma v želji, da pomaga ekipi do končnice, in tokrat vpisal že 622. gol v karieri. »Ko se pridružiš novi ekipi, želiš na vsak način pomagati. Imel sem odlično priložnost za strel, še naprej bom deloval tako. Sicer vedno obstaja prostor za napredek, ampak občutek ob doseženem golu je res dober.«