»V trenutku bi zamenjal pokalno lovoriko za njegovo zdravje.« Tako je trener Olimpije Gašper Okorn pokomentiral razvoj dogodkov po osvojenem pokalnem tekmovanju, ko je po drugi četrtfinalni tekmi proti Heliosu kazalo, da si je Devin Oliver resneje poškodoval koleno, a se je izkazalo, da je bil strah zaman in je Američan nato zaigral že na finalnem obračunu proti Krki. Dvesto štiri centimetre visoki košarkar je v letošnji sezoni preprosto nepogrešljiv člen ljubljanske zasedbe. Poleg sonarodnjaka Brandona Jeffersona in Srba Nikole Jankovića je gonilna sila zmajev, ki so imeli tokrat zares srečno roko pri izbiri tujcev.

Kljub temu da je bilo pred zadnjim, 22. krogom rednega dela državnega prvenstva za Olimpijo že vse odločeno, saj so se v ligo za prvaka prebili že pred časom, so obračun proti Rogaški vzeli z vso resnostjo. Okorn se tako ni odločil, da bi spočil nosilce, kar se mu je obrestovalo z zmago. Pri uspehu je znova blestel Oliver, ki je 25 točkam dodal še po osem skokov in pet asistenc. S statističnim indeksom 30 je drugič zapored postal Dnevnikov igralec kroga in je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Izbor bomo nadaljevali tudi v ligi za prvaka, po kateri bo znan najboljši posameznik letošnje sezone državnega prvenstva.

Drugo mesto je v 22. krogu zasedel Heliosov Tomaš Kyzlink, ki je h ključni zmagi Domžalčanov za preboj v ligo za prvaka proti Portorožu prispeval 19 točk in šest skokov. Na tretjem je pristal Matej Krušič (zmaga Zlatoroga proti Hopsom, 15 točk in devet skokov), na četrtem Nikola Janković (zmaga Olimpije proti Rogaški, 22 točk), na petem pa Duda Sanadze (zmaga Primorske proti Podčetrtku, 22 točk).