V košarkarski ligi NBA in hokejski ligi NHL bosta slovenska predstavnika Goran Dragić in Anže Kopitar še trepetala za vstop v končnico. Trenutno bolje kaže prvemu, ki je z ekipo Miami Heat v zadnjem obdobju v vrhunski formi. Kopitarjevo moštvo Los Angeles Kings pa bo za preboj v izločilne obračune moralo pošteno zavihati rokave.

Za Goranom Dragićem je pester teden. Ob zmagi proti Torontu je namreč slovenski reprezentant prejel močan udarec v oko, ki mu je nato tako zateklo, da ga naslednji dan sploh ni mogel odpreti. Ni mu preostalo drugega, kot da izpusti izredno pomemben obračun proti Indiani, ki so ga njegovi soigralci izgubili. Na srečo moštva iz Floride se je stanje hitro izboljšalo in Ljubljančan je bil proti New Orleansu že na parketu, pa čeprav je tožil o meglenem vidu.

Slednje ga ni oviralo, saj je pelikanom nasul 33 točk, pri tem pa zadel kar pet poizkusov za tri točke. Navijači v American Airlines Areni so bili nad predstavo in požrtvovalnostjo Slovenca tako navdušeni, da so mu začeli vzklikati »MVP, MVP!« »V tistem trenutku sem se začel ozirati, ali bom kje zagledal Dwyana Wada,« je v šali dejal Goran Dragić. »Navijači so storili pravo stvar, saj je na parketu garal. To počne že celotno sezono, zato soigralci nad tem nismo presenečeni,« je vzklikanje navijačev Dragiću pokomentiral branilec Miamija Dion Waiters, center Hassan Whiteside pa je dodal: »Vzklikal sem z njimi. Presrečen sem, da se je Dragon (Dragićev vzdevek, op. p.) vrnil na parket.«

»V Phoenixu sem ga treniral štiri leta. Gre za enega najbolj nepopustljivih igralcev v ligi,« je po porazu povedal trener New Orleansa Alvin Gentry, ki je Dragiću pri Phoenixu prvi ponudil pravo priložnost za dokazovanje. Miami se je z zmago na osmem mestu vzhodne konference izenačil z Detroitom. Na sedmem ima Milwaukee poraz manj, Indiana na šestem pa zmagi več.

Pred LA Kings zahtevna naloga

Precej težje delo za preboj v končnico lige NHL čaka Anžeta Kopitarja z LA Kings. Konec rednega dela sezone se namreč vse bolj približuje, moštvo iz Kalifornije pa ne stopnjuje forme, zato je nekoliko zaostalo za osmim mestom v zahodni konferenci, ki kot zadnje pelje v izločilne boje. Slednje zaseda St. Louis, ki ima za nameček še precej lažji razpored do konca rednega dela sezone. »Enostavno se moramo zbrati in začeti zbirati zmage. Do konca moramo dobiti vse tekme. To je miselnost, s katero se bomo lotili zaključka sezone. Vemo, da nismo v najboljšem položaju, a o tem ne smemo razmišljati. Vsak naslednji obračun moramo vzeti kot finale, na koncu pa bomo videli, ali bo to dovolj za končnico ali ne,« pravi napadalec Tyler Toffoli.