Angelina Jolie se očitno dobro znajde v vlogi matere samohranilke. S seboj v London je pripeljala tudi svoje otroke. Britansko prestolnico je obiskala, ker je imela pred dnevi svoje prvo predavanje na londonski šoli za ekonomijo in politične vede, kamor so jo povabili kot gostujočo profesorico. Kot je dejala časopisu Evening Standard, je imela pred predavanjem veliko treme, saj želi, da bi študentje pozorno poslušali njena predavanja o vplivu vojne na nasilje nad ženskami. S svojim prihodom na šolo je povzročila pravo histerijo, pa čeprav je bilo to le preliminarno predavanje, saj se bo stalni ciklus njenih predavanj začel šele septembra. Študenti so na svojih twitter računih veselo objavljali fotografije svoje nove profesorice, češ da je to najboljša stvar, ki se jim je zgodila med študijem.

Angelina Jolie pa se je po predavanju kot prava hollywoodska kraljica odpravila v Buckinghamsko palačo, kamor je odpeljala tudi sina Maddoxa. Deležna sta bila zasebnega ogleda palače, pri tem pa nista srečala nobenega člana britanske kraljeve družine. S še tremi otroki se je nato odpravila v knjigarno, kjer je po navedbah prodajalke kupila 30 knjig, med njimi Harryja Potterja in knjigo velikonočnih dekoracij. Po dveh londonskih dneh se je družina odpravila v Ženevo, kjer je Angelina predavala v prostorih Združenih narodov. Otroci so tako preživeli razgibane spomladanske počitnice.

Medtem je njihov oče Brad Pitt prepeval v malibujskem klubu. Po poročanju rumenih medijev na obeh straneh Atlantika sta bivša zakonca v javnosti delovala sproščena, kar verjetno pomeni, da njuna pogajanja o ločitvi za zaprtimi vrati potekajo mirno. Imata pa še en velik problem: nekaj mesecev pred napovedano ločitvijo sta si namreč na Tajskem skupaj tetovirala simbole zvestobe moža in žene. Svetovno znani tetovator Ajan Noo Kanpai s svojimi poslikavami osebo tudi blagoslovi in ji zagotovi neke vrste amulet. Angelina je bila pred tem že dvakrat v njegovem studiu, ko ji je narisal velikega tigra na vratu. Ni znano, ali si bosta zakonca po ločitvi tetovaže simbolov zvestobe odstranila.