Kljub dvigu obrestnih mer je dolar nekoliko nepričakovano izgubil vrednost, predvsem proti evru. Razlog tiči v rezultatu nizozemskih parlamentarnih volitev, kjer je kljub veliki negotovosti dokaj prepričljivo slavil sedanji premier Mark Rutte. Vlagatelji so si tako oddahnili, saj na Nizozemskem ni uspelo prevzeti vajeti močno desno usmerjeni politični struji, katere glavni cilji je bil izolacija in zapiranje domačih meja. Ob šibkem dolarju je močno pridobila cena zlata in drugih žlahtnih kovin, pozitivno pa so se odzvali tudi delniški indeksi.

Med poslovnimi novicami so v zadnjih nekaj dneh prednjačili pri proizvajalcu električnih vozil Tesla. V torek je namreč v javnost pricurljala novica, da se pri Tesli pripravljajo na uvedbo novega terenskega vozila z oznako Y. Za to se pri družbi nadejajo, da bo glede na trenutne tržne trende predstavljal najbolje prodajan model v njihovem naboru. Včeraj so v Tesli razkrili, da se pripravljajo na novo zbiranje kapitala za okrepitev proizvodne linije za njihov model 3, ki po velikosti konkurira BMW seriji 3 in Mercedesovemu modelu C.

Prvi mož Tesle Elon Musk je povedal, da želi Tesla z novo izdajo delnic in dolga zbrati dobre 1,1 milijarde ameriških dolarjev, iz lastnega žepa pa bo Musk za dokapitalizacijo namenil 25 milijonov dolarjev. Objava nove dokapitalizacije ni imela večjega vpliva na ceno delnic, kar kaže na veliko zaupanje vlagateljev v Muskovo vizijo prihodnosti družbe Tesla Motors.

Poleg Tesle je v začetku tedna trg presenetil proizvajalec računalniških procesorjev Intel. Intel se je namreč odločil za prevzem izraelske družbe Mobileye. Gre za relativno mlado podjetje, ki se ukvarja z razvojem računalniškega vida in učenja, obdelavo senzornih podatkov in mapiranjem okolice – vse z namenom avtomatizacije vožnje osebnih vozil. Pri Intelu niso natančno oznanili, kaj natanko je sploh namen vstopa na relativno nov trg avtonomne vožnje. So pa v vodstvu družbe vseeno namignili, da se v obdelanih podatkih, ki jih zbirajo samovozeča vozila s konstantnim skeniranjem okolice, skriva ogromen potencial za ustvarjanje novih virov prihodkov. Po objavi prevzemne namere so delnice družbe Mobileye poskočile za 30 odstotkov.