Avstrijec Stefan Kraft je z včerajšnjo zmago v Trondheimu potrdil, da je trenutno veliki vladar svetovnega pokala, v katerem ima pred prvim zasledovalcem Poljakom Stochom že 86 točk prednosti, in norveške turneje. Z deseto zmago v karieri, potem ko je bil danes najboljši v obeh serijah, je znova oblekel majico vodilnega v posebnem točkovanju norveške turneje, ki jo je en dan nosil Nemec Andreas Wellinger.

Slovenski nastop je bil v skladu s formo v letošnji sezoni. Peter Prevc je bil sedmi, Jernej Damjan 19., Domen Prevc pa 24., potem ko je bil v obeh skokih za trening med najboljšo deseterico. Anže Lanišek in Nejc Dežman sta ostala brez finalnega nastopa. »Tekma se je dobro iztekla, dvakrat sem dobro skočil. Ker smo se s trenerji dogovorili, da gremo v tekmo umirjeno, sem v prvi seriji predolgo čakal na odskok, zato med poletom nisem imel prave višine, da bi skočil še kakšen meter dlje. Glede na to, kaj se je dogajalo v minulih dneh, je sedmo mesto zelo dobra uvrstitev. Tisti, ki so na vrhu, so bili za razred boljši, saj so skakali brez napak. Težko si predstavljam, da bomo že čez nekaj ur na letalnici, ker bo le en skok za ogrevanje, nato pa ne bom hranil moči, ampak skušal predvsem uživati, čeprav so mišice že malo utrujene, zato predvsem pazim, da pijem veliko vode, da ne pride do dehidracije,« je po tekmi povedal Peter Prevc.

Selektor Goran Janus se je razveselil uvrstitve med najboljšo deseterico po dolgem času. Pohvalil je Jerneja Damjana, da se je dobro zbral po težavah v Lillehammerju, ko je skoraj padel, precej višje je pričakoval Domna Prevca. Skakalci se selijo v Vikersund, kjer bodo konec tedna kar tri tekme v smučarskih poletih. Danes ob 16.30 bodo s sprintersko tekmo z le eno serijo z vsemi skakalci na startni listi nadomestili odpadlo tekmo v torek v Lillehammerju, jutri bo moštvena tekma, v nedeljo pa še posameznikov. Nato bo prihodnji teden le še finale v Planici, za katerega so v predprodaji prodali 40.000 vstopnic.