Barceloni, Realu, Bayernu, Borussii Dortmund, Juventusu, Leicestru sta se kot zadnja v četrtfinalu pridružila še Monaco in Atletico iz Madrida. Nogometaši iz kneževine so proti Manchester Cityju na povratni tekmi nadoknadili zaostanek s prvega obračuna (3:5) in se v nadaljnji del tekmovanja uvrstili z izidom 3:1. S tem so močno vznejevoljili stratega Cityja Josepa Guardiolo, ki je v Monte Carlu kot trener vodil že svojo stoto tekmo lige prvakov (61 zmag, 21 remijev in 16 porazov). Katalonec je prvič v svoji trenerski karieri izpadel že v osmini finala, njegovo moštvo pa je prvo v zgodovini, ki je kljub petim doseženim zadetkom na prvi tekmi ostalo brez napredovanja med najboljših osem.

Za razliko od Otočanov prednosti dveh golov s prve tekme (4:2) ni zapravil Atletico, ki se je na Vicente Calderonu z Bayerjem iz Leverkusna razšel brez zadetkov. Klub iz španske prestolnice je pod vodstvom trenerja Diega Simeoneja še vselej napredoval v četrtfinale. Tokrat je Argentincu, tudi na račun izvrstne predstave Jana Oblaka, to uspelo še četrtič zapored. Slovenski reprezentant je najbolj navdušil v drugem polčasu, ko je nanizal tri neverjetne obrambe zapovrstjo. Pri tem je brez besed pustil tudi legendarnega španskega vratarja Ikerja Casillasa, ki je na twitterju osuplost nad Škofjeločanom lahko izrazil le s serijo začudenih smeškov. »Oblak? Je najboljši vratar na svetu. To potrjuje iz tekme v tekmo in nič drugače ni bilo tokrat,« je Slovencu, ki je na zadnjih devetih evropskih tekmah na domačem igrišču prejel le en gol, hvalospeve namenil soigralec Antoine Griezmann.

Letošnje obračune osmine finala si bodo navijači sicer zapomnili predvsem po velikem številu doseženih zadetkov. Padlo jih je rekordnih 62, kar je dober obet pred nadaljevanjem tekmovanja. Delni odgovor, kako zanimive bodo prihodnje tekme, bo ponudil že današnji opoldanski žreb četrtfinalnih parov v Nyonu.