Obtožnica obsega 47 točk in vključuje obtožbe računalniške prevare in zlorabe, zarote, gospodarsko vohunjenje, krajo poslovnih skrivnosti, krajo identitete in številne druge. Obtožnica govori o tesnem sodelovanju ruskih obveščevalnih služb s spletnimi kriminalci, ki so vohunom pomagali v zameno za priložnost, da se s sadovi aktivnosti še dodatno finančno okoristijo.

Vohunjenja sta sicer obtožena ruska agenta FBS Dmitri Dokučajev in njegov nadrejeni Igor Suščin. Ruska tiskovna agencija Interfax medtem poroča, da je bil Dokučajev že decembra lani aretiran zaradi izdaje oziroma sodelovanja s Cio. Obtožena sta tudi hekerja Aleksej Balan, ki ga FBI uvršča med najbolj iskane spletne kriminalce, in Kazahstanec s kanadskim državljanstvom Kartim Baratov. Balan je bil leta 2013 aretiran v Evropi, a je pobegnil v Rusijo, preden so ga oblasti uspele predati ZDA. Baratova so kanadske oblasti aretirale v torek.

Obtožnica trdi, da je spletne napade koordinirala ruska obveščevalna služba FSB (naslednica KGB), hekerja pa sta zbrane podatke izkoristila za osebno korist. Moskva je medtem že zanikala vpletenost Rusije v omenjene spletne napade v ZDA.