Konferenco bomo začeli s predstavitvami ugotovitev raziskave Zlata nit. Dr. Andrej Kohont s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani bo spregovoril o tem, kako zelo aktivnosti, ki jih podjetja izvajajo v procesu vodenja puščajo pečat in predstavil, kako sta izziva vodenja za naslednje desetletje krepitev aktivnosti za razvoj voditeljstva in opolnomočenje sodelavcev prek vodenja z zgledi.

Rok Koželj z Gea Collega - Fakultete za podjetništvo bo predstavil odnose kot glavni organizacijski vir in zaposlene, kot prvi in najpomembnejši »notranji trg« za podjetje v sodobnem mrežnem gospodarstvu. Po ugotovitvah raziskave Zlata nit namreč odnosi vplivajo na dodano vrednost na zaposlenega in donosnost kapitala podjetij.

Mag. Edita Krajnović iz družbe Mediade (na sliki) bo osvetlila problem zaposlitvenega obdobja Slovenca, ki je eno najkrajših v Evropi. Zato izziv plitvega bazena talentov potencira podatek, da osebni razvoj zaposlenih v Sloveniji po raziskavi Zlata nit pri 41. letih radikalno upade. Prikazala bo pet problemov trga dela, ki naj bodo spodbuda, da bomo v digitalni preobrazbi aktivirali še neizkoriščene potenciale vseh sodelavcev.

Nadaljevali bomo z okroglo mizo o prihodnosti dela. Problem staranja delovne sile se ne dotika zgolj posameznika in države, temveč že ima velik vpliv na delodajalce ter poslovne in delovne procese. Čez pet let bo namreč v Sloveniji že vsak četrti zaposleni starejši od 55 let, zato je vloga zaposlovalcev v prepoznavanju in soočanju z izzivi aktivnega staranja ključna. V pogovoru bodo sodelovali dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, dr. Nenad Filipovič z IEDC - Poslovne šole Bled, Miro Smrekar iz Adecca in Anisa Faganelj, vodja Zlate niti.

Pred zaključnim predavanjem, s katerim bodo zaokrožili konferenco, se bodo predstavile tudi tri finalne Zlate prakse in sicer podjetij AMZS, Center of Excellence in finance in Lek.

Konferenco bo sklenil edinstveni predavatelj Miha Pogačnik, mednarodno priznani violinist in gostujoči profesor na IEDC – Poslovni šoli Bled, ki je kot eden prvih na svetu spojil koncertne odre s svetom korporacij in družbenim aktivizmom. Na sebi lasten način bo predstavil spremembe, ki vplivajo na naše delovno in zasebno življenje.