»Intenzivno iščemo rešitve za pametne domove, s katerimi bi izboljšali izkušnjo uporabnikov z našimi robotskimi sesalniki,« je povedal Colin Angle, generalni direktor družbe iRobot. »Z najnovejšo nadgradnjo aplikacije iRobot HOME bo čiščenje s sesalnikom iRobot Roomba uporabnikom še bolj prijazno, saj prinaša izboljšane zemljevide in koristna poročila o čiščenju. To je vznemirljiv korak proti uresničitvi naše vizije o ekosistemu domačih robotov, ki povezano sodelujejo in ustvarjajo pameten dom.«

Prilagodljiva navigacija in vizualna lokalizacija

Serija robotskih sesalnikov iRobot Roomba 900 združuje prilagodljivo navigacijo in vizualno lokalizacijo ter med čiščenjem ustvari zemljevid prostorov. Uporabniki si zemljevid po koncu čiščenja lahko ogledajo v poročilu Clean Map v aplikaciji iRobot HOME. V poročilu je skupna površina očiščenih prostorov in čas, ki ga je sesalec serije Roomba 900 za to porabil, podatki pa so shranjeni za kar trideset zadnjih čiščenj. Z uporabo patentirane funkcije Dirt Detect, ki jo imajo zgolj robotski sesalniki Roomba, bodo uporabniki v poročilih Clean Map dobili informacije, kje je sesalnik naletel na največ umazanije ter zato več časa posvetil čiščenju tistih območij.

Zgodovina in trenutni status čiščenja

Poročila Clean Map najdemo v aplikaciji iRobot HOME v zavihku zgodovina. Ko odpremo posamezen zemljevid, ga lahko upravljamo na zaslonu, povečamo in premikamo od sobe do sobe, da vidimo, kje se je vključila funkcija zaznavanja umazanije Dirt Detect. Nadgradnja aplikacije, ki je na voljo v storitvah App Store in Google Play, vključuje tudi potisna sporočila, ki uporabnika obvestijo o trenutnem statusu čiščenja in kdaj je sesalnik končal z delom. Aplikacija iRobot HOME je narejena za naprave z operacijskimi sistemi Android in iOS, z njo pa imajo uporabniki boljši nadzor nad upravljanjem svojih povezanih naprav iRobot, kot so robotski sesalniki serije Roomba 900 in robotski pomivalci Braava jet, saj omogoča nastavitve čiščenja po želji in meri uporabnika, informacije o čiščenju, individualne nasvete za vzdrževanje ter neposredno povezavo s podporo uporabnikom.