Hokejska moštva, ki nastopajo v evrazijski ligi KHL, se bližajo zaključku končnice tako na zahodu kot vzhodu. Ekipa Dinama iz Moskve je sicer že dvakrat osvojila naslov prvaka, a ji tokrat proti SKA-ju ne kaže najbolje, saj pred peto tekmo v seriji zaostajajo z 1 : 3. Varovancem Sergeja Oreškina ni mogel pomagati niti razpoloženi branilec Andrei Kuteikin. Rus je v končnici dosegel tri zadetke, vse s sredine igrišča.

Nespametno zapravljanje posesti ploščka?

Številni trenerji bi ob takšnih strelih zmajevali z glavo, a težko bi kljubovali dejstvom. Neverjetno je namreč to, da mu je to uspelo vselej ob tem, ko je med vratnicama stal vratar. Kaj podobnega se ne zgodi prav pogosto, še manj pogosto na tako visoki ravni, nemogoče pa je to storiti kar trikrat. No, to si je vsaj mislil finski čuvaj mreže Mikko Koskinen (SKA), mimo katerega je v polfinalu že dvakrat švignila raketa s palice ruskega branilca, že ustoličenega 'kralja rdeče črte'.

Pred tem je Kuteikin presenetil še vratarja Torpeda Mikhaila Biryukova. Četrfinalna serija med Torpedom in Dinamom iz Moskve je bila kar štirikrat odločena po podaljšku, Kuteikin je na ta način odločil drugo tekmo. Velja omeniti, da imata oba vratarja statistično gledano, odkar branita v ligi KHL, razmerje krepko čez 90 odstotkov ubranjenih strelov. Finec Mikko Koskinen je od svojih vrat uspešno odvrnil celo 92,8 odstotka strelov. Polfinale med ekipama SKA in moskovskim Dinamom se nadaljuje danes ob 17.30.