Potem ko je košarkarjem Crvene zvezde s 25 zmagami in le enim porazom uspel zgodovinski dosežek v rednem delu lige ABA, želijo zdaj uresničiti še enega od zastavljenih ciljev v letošnji sezoni – prebiti se v četrtfinale evrolige. Beograjčani na lestvici pet krogov pred koncem rednega dela zasedajo sedmo mesto na lestvici in imajo pred devetouvrščeno Darušafako dve zmagi prednosti. Trener Dejan Radonjić in igralci v 26. krogu gostujejo pri zadnjeuvrščenem Milanu, z zmago pa bi se že močno približali drugemu zaporednemu preboju v izločilne boje najelitnejšega evropskega tekmovanja. Tam so za zdaj že Real Madrid, CSKA in Olympiacos.

Športni mediji v Srbiji tako že preračunavajo morebitne razplete. Skoraj enotni so si v mnenju, da bi Zvezdo v četrtfinale lahko peljali že dve, skoraj zagotovo pa tri zmage na zadnjih petih tekmah. Beograjčani bodo po Milanu gostili Olympiacos, nato gostovali pri Barceloni, se doma pomerili s Kazanom in na koncu odšli v Carigrad k Darušafaki, kar utegne biti celo ključni obračun za napredovanje. Oteževalna okoliščina za rdeče-bele bo dejstvo, da jih od nedelje naprej čaka še končnica v ligi ABA, ki je za njih ključnega pomena, saj si le prvak jadranskega tekmovanja zagotovi nastop v evroligi v prihodnji sezoni. V peklenski ritem tekem bo moral trener Dejan Radonjić vstopiti brez motorja ekipe Stefana Jovića, ki je obnovil poškodbo hrbta in bo zagotovo izpustil gostovanje v Milanu in prvo polfinalno tekmo lige ABA v nedeljo proti Budućnosti.

Pred ključnim obdobjem se je oglasil tudi predsednik Nebojša Čović: »Čakajo nas težke tekme, a zagotovo je uspeh v ligi ABA na prvem mestu. To tekmovanje smo že pred začetkom sezone označili kot najpomembnejše. Evroliga je nadgradnja, a si v njej ne nalagamo nobenega pritiska,« je povedal Čović. Nato je odločno nadaljeval: »Jasno je, da se je po naših predstavah v evroligi pri navijačih ustvarila evforija. A ob tej priložnosti bi jih prosil, naj jo pustijo ob strani, saj nam ne bo prinesla ničesar dobrega. Pričakovanja so glede na pogoje in proračun, s katerim poslujemo, prevelika!«