Konec aprila se bo tedaj 41-letni Vladimir Kličko na londonskem stadionu Wembley boril proti 27-letnemu Anthonyju Joshui, da si ponovno pridobi svetovni naslov IBF in WBA, ki mu ga je leta 2015 odvzel Tyson Fury. Ukrajincu se pri njegovih letih in karieri res ne bi bilo treba ponovno boriti, a očitno želi oditi v pokoj kot šampion. In zato se je v telovadnico odpravil v upanju, da si bo s težkimi treningi pridobil formo, v kateri je bil v najboljših letih. »Leta so le številka, saj nisem pripravljen sedeti na kavču, piti pivo in gledati televizijo. Pravzaprav tega nikoli ne bom počel,« je dejal boksar, ki že 18 mesecev ni bil v ringu, a je prepričan, da lahko zmaga, saj še vedno uživa tako v treningu kot v boksu, še najbolj pa ga veseli, da v tem dvoboju ne velja za favorita. »To je pozicija, ki je že dolgo nisem imel,« se je pošalil za Sky Sports.

Da bi bilo njegovo življenje pred dvobojem kar se da mirno, je poskrbelo tudi njegovo dekle, 27-letna igralka Hayden Panettiere, zvezda nadaljevanke Nashville, ki bo v kratkem igrala tudi v nadaljevanki Custody skupaj z Violo Davis. Kličko in igralka sta res nenavaden par, saj ju poleg razlike v letih loči tudi 46 centimetrov, kolikor je igralka nižja od 199 centimetrov visokega boksarja. Nenavadno pa je tudi njuno razmerje. Spoznala sta se leta 2009 na kosilu skupnega prijatelja in kmalu za tem sta se začela sestajati. Igralka, ki je zagrizena aktivistka za pravice živali, je decembra 2013 z boksarjem odpotovala v Ukrajino in podprla evromajdanske proteste in Vladimirjevega brata Vitalija.

Velik fant lahko poskrbi zase

Boksar in igralka sta se istega leta razšla, češ da imata preveč različni življenji, pa se spet pobotala in tako še nekajkrat, dokler se jima ni pred dvema letoma rodila hčerka Kaya. Igralka je po rojstvu otroka trpela za poporodno depresijo, o kateri je tudi odkrito spregovorila, saj se je nekaj časa celo zdravila v bolnišnici. »Mnogi ljudje ne verjamejo, da poporodna depresija sploh obstaja. Verjemite mi, obstaja in je boleča izkušnja. A zdaj sem zaradi tega še močnejša,« je lani povedala o tem, kako je premagala težave. Zdaj je srečna mama. Prav pred dnevi je objavila fotografijo, kako se je hčerka polulala na tla v letalu, saj jo ravno odvaja od plenic, dekleti pa sta potovali na obisk k očetu, ki trenira na Tirolskem.

Vladimir Kličko in Hayden Panettiere ne živita skupaj. Ugotovila sta, da tako njuno razmerje bolje funkcionira. »On ima svoje življenje, jaz svoje, vmes pa se presrečna srečujeva,« je dejala za avstralski portal news.com.au. Par se je leta 2013 zaročil, a o poroki ne govorita, saj je Vladimir prepričan, da je otrok močnejša povezava kot zakon. Prav tako ga igralka ne spremlja več tako pogosto na treningih in tekmah. Kot je dejala, sta se spoznala, ko ji je bilo 19 let. Sprva je hodila prav na vse dvoboje, čeprav jo je vedno skrbelo, da se ne bo zgodilo kaj hudega. »Zaupam mu. Vem, da je velik fant in da lahko skrbi zase,« je dejala. Ni pa še rečeno, da bo stala ob ringu na Wembleyju.

Kaj se bo zgodilo v ringu, ve le Kličko, ki je svojo napoved napisal na list ter jo shranil v zapečateno ovojnico, ki jo smejo odpreti šele tik pred koncem dvoboja 29. aprila. Na tiskovni konferenci je dejal, da je njegova prednost izkušenost, saj je to nekaj, česar se ne da kupiti. Stavnice so trenutno na strani Anthonyja Joshue in tudi boksar Lennox Lewis napoveduje, da bo Kličko izgubil, saj ob sebi nima več legendarnega pokojnega trenerja Mannyja Stewarda.