Ljutomersko Kmetijsko gospodarstvo Panorganic, ki je lani ustvarilo dobra dva milijona evrov prihodkov od prodaje lastno vzgojene zelenjave in sadja, ki jih bodo letos pridelovali tudi v Avstriji, zaposluje. V podjetju, ki ga vodi Mario Kurtović (na sliki s sodelavcem Nikom Miholičem), ki je bil lani izbran za mladega podjetnika leta po izboru Zavoda mladi podjetnik, iščejo tehnologa – agronoma. Njegove naloge bodo med drugim skrb za mehanizacijo in opremo, tehnološki pregledi, skrb za zdravje rastlin in organizacijo dela.

V svoji sredini pričakujejo strokovnjaka z visokošolsko izobrazbo smeri hortikultura, ali kmetijstvo, gozdarstvo in ribištvo ali pa smeri poljedelstvo in živinoreja. Zaposlili ga bodo za nedoločen čas, kandidati pa naj imajo opravljen izpit za upravljanje viličarja, znajo naj angleško in nemško, imeti pa morajo tudi osnovna znanja za delo z bazami podatkov. Prijave kandidatov sprejemajo na janja@panorganic.si.

KMG Panorganic je sicer največji pridelovalec česna v Sloveniji (pod blagovno znamko Česnek), ki trenutno zaposluje 12 ljudi, po napovedih Janje Ferenčak, ki je v podjetju odgovorna za administracijo, pa bodo letos zaposlili še najmanj pet novih sodelavcev.

KMG Panorganic prideluje tudi fižol, borovnice, jagode goji in živo solato ter zelišča, ki jih bodo gojili tudi v Avstriji, letos pa nameravajo sedanjim 40 hektarjem obdelovalnih površin, od katerih je 1,1 hektarja pod rastlinjaki, dodati še dva hektarja rastlinjakov, v katerih bodo gojili predvsem zelenjavo. Poleg prodaje v Avstriji in na Hrvaškem bodo letos začeli tudi s prodajo na Madžarskem.