Drugouvrščene ekipe se bodo za nastop na SP, ki ga bosta prihodnje leto skupaj gostili Italija in Bolgarija, borile še v julijskih dodatnih kvalifikacijah. Slovenija je sicer gostiteljica kvalifikacij, ki bodo izpeljane med 24. in 28. majem. Slovenski odbojkarji bodo v kvalifikacijah v ljubljanski dvorani Stožice vse tekme igrali ob 17.30.

Slovenija si želi prve uvrstitve na SP

Prvi favoriti skupine so Belgijci, ki so v razvrstitvi Fivb na 18. mestu, Portugalci so 26., Latvijci in Izraelci so skupaj na 94. mestu, Gruzija je 137. Naši odbojkarji si bodo v Stožicah poskušali priigrati prvo uvrstitev na svetovno prvenstvo.

Priprave z Iranom

V pripravah na kvalifikacije za svetovno prvenstvo se bodo izbranci Slobodana Kovača dvakrat pomerili z iransko reprezentanco, ki jo je novi selektor slovenske reprezentance na zadnjem SP na Poljskem popeljal do šestega mesta. Iranci so na svetovni lestvici Fivb na sedmem mestu, na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru pa so bili peti. Prva tekma bo predvidoma 14. maja v Hočah, dan kasneje pa se bosta ekipi srečali še v Ljubljani, a za zaprtimi vrati.