O Agrokorju razmišljajo tudi v hrvaški vladi, saj je ta trgovski koncern zaposluje 60 tisoč ljudi. »Seznanjeni smo s slabšanjem bonitete Agrokorja in smo večkrat izpostavili odgovornost lastnika in uprave za celotno poslovanje družbe. V tem kontekstu je tudi prišlo do srečanja predstavnikov vlade, sabora in Agrokorja«, so sporočili.

Po poročanju hrvaške televizije N1 je prišlo 5. marca do »tajnega« srečanja hrvaškega premierja Andreja Plenkovića, ministra za finance in gospodarstvo Zdravka Marića in Martine Dalić ter predsednika sabora Boža Petrova z lastnikom Agrokorja Ivico Todorićem in njegovim finančnim direktorjem Ivanom Crnjcem.

Na srečanju naj bi predstavniki hrvaške vlade po neuradnih informacijah zavrnili reševanje Agrokorja z javnim denarjem, od lastnika koncerna pa naj bi zahtevali, da se umakne z vodilnega položaja, saj zadevam ni več kos. Todorić pa naj bi vladi zagrozil s posledicami zloma Agrokorja, predvsem s krčenjem hrvaškega bruto domačega proizvoda. Sestanek naj bi se končal brez sklepov.

Agrokorjeve obveznosti do dobaviteljev so 30. septembra lani znašale 2,18 milijarde evrov. Največ besede o morebitnem prevzemu Agrokorja pa bo imela Rusija, ki je lastnica največje upnice hrvaškega koncerna, banke Sberbank.

Bonitetna hiša Moody's je prejšnji mesec potrdila boniteto Agrokorja B3 z negativnimi obeti, tako da Agrokor tudi ni sposoben dobiti novih kreditov.