Trener Manchester Cityja Josep Guardiola želi utišati kritike, zato bo moral danes zvečer v Monaku potrditi napredovanje v četrtfinale lige prvakov. Na prvi tekmi je padlo osem golov, od tega kar trije v angleško mrežo, kar opogumlja vodilno moštvo francoske lige.

Monaco je v tej sezoni na 29 prvenstvenih tekmah zabil rekordnih 84 zadetkov. Kolektiv iz kneževine slovi po izjemnem napadalnem duhu s številnimi obetavnimi nogometaši, pred katerimi je svetla prihodnost. Kylian Mbappe je tarča številnih uglednih evropskih klubov, medtem ko Bernardo Silva kot kreativni vezist predstavlja motor monaške igre. City doslej še nikdar ni izgubil evropske tekme proti kateremu angleškemu klubu (po dve zmagi in remija), medtem ko je Monaco izgubil kar šest od osmih evropskih tekem na izpadanje. Tekmeca večino moči stavita v napad, kar povzroča luknje v obrambi, zato ni presenetljivo, da sta v tej sezoni lige prvakov le po enkrat ohranila nedotaknjeni mreži. Med kronisti vlada prepričanje, da bi tudi povratna tekma v Monaku lahko ponudila točo zadetkov. Prav poseben jubilej bo zvečer praznoval Cityjev trener Guardiola, ki bo zapisal stoto tekmo v ligi prvakov, odkar opravlja trenerski poklic. Že zdaj je jasno, da je z dosedanjimi 61 zmagami, 23 remiji in 15 porazi najuspešnejši trener vseh časov na uvodnih stotih tekmah, njegova prva zasledovalca pa sta Nizozemec Louis van Gaal in Nemec Jupp Heynckes. Zanimivo, da je specialist za osvajanje evropskih naslovov Carlo Ancelotti pristal šele na enajstem mestu.

Na drugi tekmi večera bo Atletico Madrid potrjeval vnovično uvrstitev med osmerico najboljših evropskih moštev pod vodstvom trenerja Diega Simeoneja. Atleti so v Leverkusnu slavili s 4:2, zato ima Bayer le še teoretične možnosti za podvig. Pri domačih gre med vratnicama pričakovati prvi evropski nastop Jana Oblaka po poškodbi rame, v gostujoči zvezni vrsti bo Kevin Kampl, ki bo po komunikacijskem trku z reprezentančnim selektorjem Srečkom Katancem po naših informacijah znova zaigral za Slovenijo na prihajajoči kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo na Škotskem.