Mariborčanka, ki je pred tem že osvojila mali kristalni globus v alpski kombinaciji ter postala šesta Slovenka s prestižno lovoriko, se bo v sredo pozno popoldne borila za skupno zmago v smuku.

V Koloradu se bo morala uvrstiti med prvo petnajsterico, saj ima pred najbližjo in hkrati edino zasledovalko Sofio Goggio izdatnih 97 točk prednosti. Italijanki ne preostane nič drugega, kot da zmaga, saj sicer Ilke Štuhec ne glede na njeno uvrstitev ne more več prehiteti.

Ob izvrstnem izhodišču v smuku ima Ilka Štuhec tudi v superveleslalomu pred zadnjim nastopom 15 točk prednosti pred najbližjo tekmico. Mali kristalni globus ji lahko na četrtkovi tekmi odvzame le Tina Weirather. Smuk bo po slovenskem času na sporedu jutri ob 18. uri, superveleslalom pa v četrtek ob 16.30.

Lov na male kristalne globuse se nadaljuje

Letos je Štuhčeva postala svetovna prvakinja v St. Moritzu, poleg tega pa je na stopničkah stala že dvanajstkrat. V Aspnu, ki smučarje gosti vse od leta 1939, si je Mariborčanka nastope zagotovila v vseh disciplinah. Ob idealnem razpletu zaključka sezone se bi lahko simpatična slovenska smučarka veselila osvojitve treh malih kristalnih globusov.