Na t. i. petem grand slam turnirju v Kaliforniji, kjer je v igri 1000 elektronskih točk, bomo že danes videli španski dvoboj med Fernandom Verdascom in Rafaelom Nadalom. Nadal je po dveh zaporednih porazih v letošnjem finalu odprtega prvenstva Avstralije in nazadnje v Acapulcu lačen novega naslova. Verdasco v spopad levičarjev vstopa na krilih zmage v Dubaju. Nadal sicer vodi v medsebojnih dvobojih s 15 : 3, a je na zadnjih petih srečanjih z Verdascom izgubil trikrat.

Znova poslastica med Djokovićem in Del Potrom

Novak Đoković je imel veliko težav s Kylom Edmundom, ki je v drugem nizu vodil že s 5:2, a je Srb v nadaljevanju zaigral bolje in pričakovano napredoval (6:4, 7:6). Na poti v osmino finala ga v 3. krogu čaka Juan Martín del Potro, s katerim sta letos v zgodnjem delu turnirja v Acapulcu že prikazala teniško poslastico. Če je moč obete napovedati na podlagi izjemnega loba Argentinca proti rojaku Federicu Delbonisu, se lahko znova nadejamo odličnega tenisa.

Roger Federer v uvodnih dvobojih turnirja ni imel težav, saj je Francozu Stéphanu Robertu oddal le tri igre. Za ponovitev finala Melbourna mora Federer mimo neugodnega ameriškega tenisača Steva Johnsona, ki je profesionalni igralec postal šele leta 2012.

V vroči Kaliforniji že izpadla Murray in Čilić

Za presenečenje je sicer poskrbel njegov mladi rojak Taylor Fritz, ki je s 4:6, 7:5, 6:4 izločil šestega nosilca Marina Čilića. Še bolj mamljive naslovnice je spisal 129. igralec sveta Vašek Pospisil, ko je v 2. krogu izločil trenutnega najboljšega tenisača sveta Andyja Murrayja. Kanadčan češkega rodu se je na glavni turnir sicer prebil iz kvalifikacij. Zmagoslavje nad Škotom pa bo hitro pozabljeno, saj je nato v naslednjem krogu klonil proti Dušanu Lajoviću (7:6, 3:6, 5:7), ki ga v četrtem krogu čaka Španec Pablo Carreño Busta.