Kar 18.230 gledalcev v dvorani Staples Center je žal videlo poraz domačih Los Angeles Kings. Ta je toliko bolj boleč, ker je moštvo Anžeta Kopitarja izgubilo proti neposrednim tekmecem za uvrstitev v končnico. Strelci za Blues so bili David Perron, Magnus Paajarvi in Alexander Steen.

Čeprav je bila prva tretjina precej napeta, pred vrati obeh ekip se je veliko dogajalo, pa je minila brez zadetkov. Izstopal je imeniten prodor, hitrega Adriana Kempeja, ki je na prejšnji tekmi dosegel svoj prvi NHL zadetek za Kralje. Visok tempo se je nadaljeval tudi v drugi tretjini, Los Angeles je v uvodu oblegal nasprotnikov gol, a je plošček v nadaljevanju končal v mreži kraljev. Vratar domačih Jonathan Quick je sicer strel Perrona sprva izjemno ukrotil, a ga pri tem slabo pokril, ta pa je za vodstvo gostov plošček zbezal v gol.

Quick brani izjemno, a kralje od končnice oddaljuje neučinkovitost

V zadnji tretjini so kralji popustili. Hitro je na semaforju pisalo 0:2, ko je sprožil Patrik Berglund, Kopitar je strel blokiral, a je bil na pravem mestu Paajarvi, ki je povišal vodstvo gostov. Domači so se odločili za igro brez vratarja tri minute pred koncem tekme, kar se jim je obrestovalo, izid je znižal Brown, zatem ko je v mrežo pospravil odbiti strel. Los Angeles je do konca še poskušal brez vratarja v golu, kar pa so gostje znali izkoristiti, Steen je šest sekund pred zadnjo sireno postavil končni izid tekme. Kralji so sicer znova imeli bistveno več strelov kot nasprotnik, a jim je neučinkovitost znova odnesla boljši rezultat.

Za kralje počitka ne bo, že v noči na sredo jih čaka nova tekma, ko k njim prihajajo hokejisti predzadnje uvrščene ekipe lige Arizona Coyotes.