Danski klub Bjerringbro-Silkeborg, v katerem je Sebastian Skube edini tujec, je po porazu Wisle v Barceloni (28:36) za končno šesto mesto in uvrstitev v osmino finala potreboval domačo zmago proti švicarskemu Kadettnu, saj je bil v seštevku medsebojnih tekem boljši od Poljakov. Sebastian Skube je bil s sedmimi zadetki (skupaj z Michaelom Knudsnom in Allanom Damgaardom Espersenom) prvi strelec tekme za zmago Skandinavcev s 37:32, ki jih v osmini finala čaka dvoboj z madžarskim Pickom iz Szegeda: »Priznam, da ima Pick boljšo ekipo od nas. Ima šestnajst igralcev, ki lahko vsi igrajo na visoki ravni. Poleg tega ima prednost domačega igrišča na povratni tekmi, a to ne pomeni, da smo se že vnaprej predali.« Dvanajst klubov, ki so se uvrstili v osmino finala, prihaja iz sedmih držav, pri čemer imata po tri predstavnike Nemčija (Flensburg, Kiel, Rhein Neckar) in Francija (Paris St. Germain, Montpellier, Nantes), Madžarska dva (Veszprem, Pick Szeged), po enega pa Poljska (Kielce), Hrvaška (Zagreb), Danska (Bjerringbro-Silkeborg) in Belorusija (Meškov).

Vardar si je že pred zadnjim krogom priigral prvo mesto v skupini A, a je vseeno doma proti Kristianstadu odločal o zadnjem potniku v osmino finala. Švedom je v Skopju za napredovanje zadoščala že točka, ki bi pomenila slovo Zagreba (poleg Celja), toda makedonski klub je z zmago z 32:29 obdaroval Hrvate, ki so se uvrstili med 14 najboljših v Evropi. »Pred tekmo nismo kalkulirali in razmišljali o tem, kdo bo imel koristi od naše morebitne zmage, remija ali poraza. Ker smo si že predčasno zagotovili prvo mesto, priznam, da nismo bili stoodstotno motivirani. A smo vedeli, da moramo odigrati pošteno in v duhu ferpleja,« je dejal Vardarjev vratar in junak Arpad Šterbik, ki je zbral kar 19 obramb.

Csaszar ostal na vrhu, Janc tretji

Skube (srednji zunanji) in Šterbik (vratar) sta se znašla tudi v idealni sedmerici 14. kroga, v njo pa je evropska zveza EHF na položaju desnega zunanjega uvrstila tudi Jureta Dolenca (Montpellier), ki je z osmimi zadetki proti ukrajinskemu Zaporožju za remi z 29:29 potrdil napredovanje Francozov v osmino finala. V idealni sedmerici so se tokrat znašli še krožni napadalec Michael Knudsen (Silkeborg), desno krilo Victor Tomas (Barcelona), levi zunanji Momir Ilić (Veszprem) in levo krilo Jonas Källman (Pick Szeged).

Na lestvici strelcev je Madžar Gabor Csaszar (Kadetten) zadržal prvo mesto s 84 goli, čeprav je proti Silkeborgu dosegel samo dva. Nemec Uwe Gensheimer (PSG) se mu je približal le na gol zaostanka (83), tretje mesto pa si delita Blaž Janc (Celje) in Ilić (po 77). Csaszar je dosegel skoraj 23 odstotkov vseh Kadettnovih golov v ligi prvakov (370), na drugi strani pa so imeli Švicarji najslabšo obrambo v skupinskem delu: prejeli so kar 440 zadetkov, drugi po dobljenih pa so Celjani s 424. Pivovarji so peti po doseženih golih (399), pred njimi so samo PSG (451), Kielce (415), Barcelona (413) in Vardar (412).

Pari osmine finala: Nantes – Paris St. Germain, Montpellier – Kielce, Zagreb – Veszprem, Bjerringbro-Silkeborg – Pick Szeged, Meškov Brest – Flensburg, Kiel – Rhein Neckar. Prve tekme bodo med 22. in 26. marcem, povratne med 29. marcem in 2. aprilom.