Krim je na šesti tekmi v drugem delu doživel že šesti poraz in se poslovil od Evrope. Proti Midtjyllandu so gostiteljice za čudež (uvrstitev v četrtfinale) potrebovale zmago z najmanj devetimi goli razlike, a je samo malo manjkalo, da bi same doživele minus devet. Da proti Dankam, ki so v Ljubljani dosegle prvo zmago v gosteh v letošnji ligi prvakinj, niso doživele še večjega poloma, se lahko zahvalijo vratarki Miši Marinček, ki je zbrala kar 16 obramb.

Kljub brezplačnemu vstopu se je v dvorani zbralo malo gledalcev, ki so videli nerazpoloženo in bledo domačo ekipo. Kljub enajstim obrambam Marinčkove v prvem polčasu je Midtjylland ta del igre dobil z 10:9, pri čemer so vse gole za gostje dosegle zgolj tri igralke, izstopala pa je Veronica Kristiansen s šestimi. V nadaljevanju se je Krimova barka – samo dva gola v uvodnih enajstih minutah – vedno bolj potapljala (14:10, 17:11), žarek upanja za vsaj prestižno zmago je posijal pri zaostanku z 16:19 v 46. minuti, toda gostje iz Ikasta (le okoli 15.000 prebivalcev) so si nato dvakrat priigrale tudi rekordno prednost sedmih golov (25:18, 26:19).

»Tekmo smo dobro začeli, škoda je le za nekaj sodniških odločitev, saj bi sicer lahko povedli za tri ali štiri gole. V drugih 30 minutah smo se mučili v napadu, težave smo imeli predvsem pri strelih z razdalje, kar je Midtjylland izkoristil in si s hitrimi (pol)protinapadi priigral visoko prednost,« je dejal Krimov trener Uroš Bregar. Hrvatica Aneta Benko je bila prva strelka Krima s petimi zadetki: »Vse bi dala za to, da bi zmagale, četudi to ne bi bilo dovolj za četrtfinale. Od sezone lige prvakinj smo se želele posloviti z uspehom. V prvem polčasu smo dobro igrale, v drugem pa je naša igra žal razpadla.« Izidi 6. kroga v skupini 2: Krim – Midtjylland 21:27 (9:10), Esbjerg – Bukarešta 20:25 (7:12), Larvik – Györi 25:26 (12:14).

Četrti zaporedni poraz Ribnice

Točkovno ničlo imajo tudi rokometaši Rika, ki so izgubili že četrtič zapored. Potem ko so v prejšnjem krogu proti St. Raphaelu na Kodeljevem doživeli najvišji poraz na prvih treh tekmah (24:31), so bili na povratni tekmi proti podprvakom Francije blizu uspeha. Čeprav so zaradi zlomljenega prsta in mavca nastopili brez Patrika Lebana v domačih vratih, pa je Slaviša Đukanović zbral kar 17 obramb in so Ribničani v 40. minuti vodili z 18:17. Francozi so nato naredili delni izid 4:0, vseeno pa so se gostje na Azurni obali nato približali le na gol zaostanka (22:23 v 53. minuti). A v zadnjih sedmih minutah niso dosegli nobenega gola, St. Raphael pa še tri za končnih 26:22. Ribnica je tako na osmi tekmi v domači ligi in Evropi doživela že sedmi poraz, v naslednjem krogu pa bo v nedeljo, 26. marca, gostovala v Nemčiji pri ekipi Füchse Berlin. Izida 4. kroga v skupini A: St. Raphael – Riko Ribnica 26:22 (15:14), GOG Gudme – Füchse Berlin 26:31 (10:13).