Šok terapija z novim trenerjem Marijanom Pušnikom pri Olimpiji ni delovala, kar je pričakovano glede na razsulo, ki je posledica popolne zavoženosti v kadrovanju. 56-letnega Korošca je navijaška skupina Green Dragons pričakala z napisom: »Vsak cirkus ima svojega klovna. Marijan dobrodošel.«

Ker je v ekipo vrnil Roka Kronavetra, sta bila oba s trenerjem tarča zmerljivk, katerim so z žvižgi kontrirali drugi navijači Olimpije na razprodanem stadionu ob Kamniški Bistrici (3100 gledalcev), kar se ni zgodilo od takrat, ko so Domžale v kvalifikacijah za ligo prvakov igrale z zagrebškim Dinamom. Največ žaljivk se z ljubljanskega dela tribune naposlušal športni direktor Ranko Stojić, čigar menedžerska agencija, ki jo je ustanovil, se hvali, da je v Olimpijo pripeljala Cretuja in Oduwo.

Olimpija brez duha in energije

V plejadi poškodovanih igralcev (Oduwa, Novak, Abass, Avramovski, Miškić, Alves…) je Pušnik, ki je z ekipo opravil le tri treninge, zelo premešal ekipo in spremenil sistem igre v 4-2-3-1. Olimpija je bila zlasti v prvem polčasu brez ideje z nabijanjem žoge, moštvenega duha in energije, kar so Domžalčani spretno kaznovali s hitrim golom. Nato so s taktično zrelo igro, na mišice, izkušnje in s preskokom tekmo mirno pripeljali do prestižne zmage. »Kar smo zapravili na tekmah s Krškim in Koprom, se nam je tokrat vrnilo. Ker nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo po vseh spremembah v Olimpiji, smo se osredotočili na lastno zgodbo. Slovenska liga je tako majhna, da skrivnosti ni. Novi trener ne more narediti čudežev v dveh dneh,« je žarel trener Domžal Simon Rožman.

Medtem ko je Stojić odpisal Kirma, Green Dragons pa Kronavetra, je Pušnik oba uvrstil v začetno enajsterico. Med vsemi sta pokazala največ borbenosti. »To je bila športno-strokovna odločitev. Oba si zaslužita, da igrata, čeprav nista najbolje pripravljena. A tudi drugi niso veliko bolje,« je razkril Marijan Pušnik in se nato razgovoril o žaljivkah s tribun: »Prišel sem delat. Zanimajo me le športne odločitve in to, kako si dober na igrišču. Žaljivk ne jemljem osebno. To je pravica navijačev. Kronaveter je odličen nogometaš, jaz sem ga pripeljal v Olimpijo, kjer je postal najboljši igralec sezone in med najbolj zaslužnimi za naslov prvaka.« Čeprav Olimpija za Mariborom zaostaja že devet točk, Pušnik še ni obupal v boju za naslov prvaka. »Maribor ima veliko prednost, a predvsem mi bomo morali igrati povsem drugače. Izziv je tudi slovenski pokal,« je optimist postal Pušnik, ki je hitro uvidel, kako zavožena je Olimpija.

Ljudski vrt: trgali in zgrizli

V tretje je vendarle šlo rado. Toda Maribor je, kot glasno sporočajo navijači z juga tokrat izvrstno obiskanega Ljudskega vrta, moral »trgati in gristi«, da je naposled padel Aluminij. A »šumari« so zares padli šele takrat, ko je Roberto Ponis ocenil, da je Rodrigo Defendi ob koncu trdega polčasa padel zaradi prekrška Lovra Bizjaka.

»Morali smo biti potrpežljivi, ustvariti smo si morali dve, tri zrele priložnosti pred zadetkom, ki pa jih nismo izkoristili. Generalno sem zadovoljen,« je ocenil Darko Milanič. Pohvalil je potezo Milivoja Novakovića, ki je enajstmetrovko odstopil Luki Zahoviću, da je ta spet ujel Dominika Glavino na vrhu lestvice strelcev. Aluminij se ni predal, čeprav je izjemno razpoloženi Dare Vršič z že deseto asistenco do neusmiljeno učinkovitega Novakovića razparal njihove možnosti za še tretji glavobol vijoličastih.

»Fantom nimam česa zameriti, prvi polčas so igrali zelo korektno, bolj kot prvi nas je presekal drugi zadetek. Do konca smo želeli igrati, zato nimam fantom ničesar očitati,« je bil kljub visokemu porazu na fante ponosen Slobodan Grubor. Čeprav je Vršičev odbitek s prostega strela končal v mreži, je Lovro Bizjak z evrogolom vlil ne le odmerek dostojanstva, temveč tudi nekaj upanja. A vsega je bilo konec ob sprehodu Marcosa Tavaresa. Pet igralcev je »našikal« in z odbitkom spravil žogo čez nemočnega Janžekovića. Da je Mitja Viler rekel po tekmi, kako bo lagodno pogledati tekmo Olimpije.