Ko je imelo moštvo slovenskega reprezentanta Gorana Dragića sredi januarja le 11 zmag in kar 30 porazov, so pri ameriški športni medijski hiši ESPN izračunali, da ima moštvo s Floride le 0,03 odstotka možnosti, da se uvrsti v končnico. Danes je situacija obrnjena. Miami je namreč od tedaj zbral 19 zmag in le štiri poraze ter se z zadnjim uspehom proti Charlottu približal mestom, ki peljejo v končnico. Boj bo do konca rednega dela sezone neizprosen, ob idealnem scenariju bi se lahko moštvo trenerja Erica Spoelstre zavihtelo na šesto mesto.

»Zavedamo se, kaj nam je uspelo do zdaj, a hkrati vsak dan stremimo k temu, da napredujemo. Prepričan sem, da lahko našo igro še dvignemo za dva, tri ali štiri nivoje. Vsekakor se ne bomo zadovoljili s tem, kar prikazujemo,« je odločen Eric Spoelstra, ki se dobro zaveda, da njegovo moštvo v preostalih 16 tekmah čaka naporno delo. Od naslednjih sedmih bo Miami kar šest obračunov odigral pred domačimi navijači, izkupiček pa bi znal biti na koncu ključnega pomena. Tega se zaveda tudi Goran Dragić, ki je proti Charlottu z 22 točkami in desetimi asistencami zabeležil petega dvojnega dvojčka v sezoni. »Zavedamo se, da bo vsaka tekma do konca sezone izredno pomembna. A zdaj smo v dobrem ritmu, poleg tega nam je trener vcepil miselnost, da v nobenem trenutku ne obupamo. Imeli smo vzpone in padce, poleg tega nas že celotno sezono tarejo poškodbe. Kljub vsemu se v nobenem trenutku nismo pritoževali. Le trdo smo delali, se držali zastavljenega načrta in zdaj žanjemo sadove,« je povedal Goran Dragić, ki ima trenutno za seboj najboljšo sezono v karieri.

Anže Kopitar brez OI?

Medtem v hokejskem svetu vse bolj kaže, da igralci iz lige NHL na prihajajočih olimpijskih igrah v Pjongčangu ne bodo imeli pravice nastopa. Komisar Gary Bettman je po srečanju z vodji ekip v Boca Ratonu na Floridi namreč dejal, da se vodstvo lige NHL osredotoča na pripravo koledarja nove sezone 2017/18, v katerem ni predvidenega premora zaradi olimpijskih iger. Ob tem dodatno skrb za igralce povzroča dejstvo, da Bettman v tem trenutku nima predvidenih sestankov z Mednarodnim olimpijskim komitejem, Mednarodno hokejsko zvezo ali sindikatom igralcev. »V zadnjem obdobju se v zvezi z odhodom igralcev NHL na olimpijske igre ni spremenilo nič, zato naslednjo sezono načrtujemo brez 17-dnevnega premora,« je jasen Gary Bettman, ki pa ne zapira vrat morebitnemu dogovoru v prihodnosti. Razvoj dogodkov bodo pozorno spremljali tudi slovenski ljubitelji hokeja, ki si v Pjongčangu na delu v dresu Slovenije želijo videti tudi Anžeta Kopitarja.