Maribor je trinajst krogov pred koncem nogometnega prvenstva pobegnil Olimpiji na šest točk, kar je najvišja prednost vijoličnih v tej sezoni. Štajerci imajo na medsebojnih tekmah z državnimi prvaki tudi boljšo razliko v zadetkih, kar pomeni, da bi v primeru enakega števila točk po koncu prvenstva osvojili državni naslov. V naslednjih dneh bo pestro v taboru Olimpije, saj je glavni in odgovorni v klubu Milan Mandarić napovedal, da bo sprejemal »pravilne odločitve«, kar odpira možnost za nova odpuščanja.

Gorica in Maribor sta drugi spomladanski krog v prvi ligi sklenila šele v torek, ko sta odigrala prestavljen sobotni obračun. V vijoličnem dresu je pri zmagi s 4:2 vnovič blestel Luka Zahović, ki je v tej sezoni dokazal, da ima imeniten občutek za doseganje zadetkov. Njegov drugi zadetek je bil prava paša za oči, potem ko je žogo sprejel v slogu brazilskega virtuoza Ronaldinha in jo hladnokrvno poslal v goriško mrežo. Zahović je v Dnevnikovem glasovanju za igralca kroga slavil že drugič zapovrstjo, s čimer se je hitro prebil na tretje mesto v skupni razvrstitvi. V prejšnjem krogu je za las ugnal Dominika Glavino, s katerim si delita prvo mesto na lestvici strelcev, saj sta oba zadela po trinajst golov. Glavina je bil osrednji junak velenjske zmage v Stožicah, ki je stresla Olimpijo in napovedala nove spremembe v ljubljanskem prvoligašu.

Tretje mesto je zasedel Dare Vršič, ki je že v prvem polčasu tekme v Novi Gorici z dvema zadetkoma izničil primorsko prednost. Vršič po odhodu Mihe Zajca iz Olimpije v Empoli postaja eden najbolj vročih nogometašev v prvi ligi, vzpon forme pa je nakazal že v jesenskem delu prvenstva. Četrti je bil hrvaški vratar v dresu Kopra Marijan Antolović, ki je ubranil deset poskusov Domžal in bil med najbolj izpostavljenimi koprskimi igralci pri zmagi z 1:0. Točko za peto mesto je prejel branilec Rudarja Darko Zec, ki je bil pred tem dolgoletni član domžalskega kluba. Ob Kamniški Bistrici bo v derbiju 24. kroga v nedeljo gostovala Olimpija, pri kateri naj bi zadnjo priložnost dobil trener Luka Elsner, morda pa tudi športni direktor Ranko Stojić.