Kljub rekordu po številu doseženih točk na tekmi je njegova Oklahoma izgubila 121:126. Portlandovi košarkarji so namreč na odlično samostojno predstavo igralca iz vrst tekmecev odgovorili s kolektivno igro. Kar sedem se jih je na koncu v statistiko vpisalo z dvoštevilčnim točkovnim izkupičkom, Allen Crabbe pa je bil najučinkovitejši s 23 točkami. Le eno manj je dosegel Damian Lillard, C.J. McCollum pa jih je zbral 21.

Russell Westbrook je na drugi strani v koš spravil 21 žog ob 39 metih, vendar je imel na koncu za uspeh ekipe le premalo pomoči soigralcev. Le dva sta ob njem tekmo končala z dvojnimi številkami, Victor Oladipo s 16 točkami, Enes Kanter pa z 11, to pa je nazadnje pomenilo, da je Oklahoma doživela četrti zaporedni poraz.

Abdul-Jabbar, Malone, Bryant, Jordan, Chamberlain in Nowitzki

Rekord, s katerim se je z debelimi črkami vpisal v zgodovino NBA, pa je dosegel nemški zvezdnik Dirk Nowitzki. Šele kot šestemu v zgodovini NBA mu je uspelo doseči 30 tisoč točk. Košarkar Dallasa je za mejnik na sinočnji tekmi potreboval 20 točk, proti zasedbi Los Angeles Lakers jih je dosegel 25. Njegova ekipa je zmagala s 122:111. Za dobro mero je izkušeni 38-letni Nemec dodal še 11 skokov za dvojni dvojček.

Pred njim so ta mejnik v karieri dosegli le Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan in Wilt Chamberlain. Rekorderju je čestital tudi direktor lige NBA Adam Silver. »Dirk je izjemen igralec in pravi ambasador našega športa. Njegov zadnji dosežek pa ga še bolj upravičeno postavlja med največje igralce NBA vseh časov.«

Nowitzki je pred kratkim potrdil, da še ne razmišlja o športnem pokoju, dejal je, da namerava do konca izpolniti pogodbo z Dallasom, ki ga veže še za naslednjo sezono, to pa pomeni, da bo leta 2018 praznoval že okroglih 20 let dela v ligi NBA. »Dobro mi je šlo. Fantje pa so mi tudi super pomagali. Ko sem dosegel 18. točko in videl, da so vsi vstali, sem bil malo nervozen, ko pa je šla naslednja žoga skozi obroč, je bil trenutek res neprecenljiv.«

Tudi na tretji tekmi so bili strelci razpoloženi

Tudi na tretji sinočnji tekmi v NBA so imeli strelsko razpoložene košarkarje; Phoenix je s 127:131 izgubil z Washingtonom, pri poražencih je Eric Bledose zbral 30 točk, pri zmagovalcih pa Bojan Bogdanović le eno manj.