Jeseniški hokejisti so na pragu uvrstitve v polfinale alpske lige. V seriji na tri zmage proti Lustenauu bodo imeli že nocoj na domačem ledu prvi zaključni plošček. V Podmežakli pričakujejo rekorden obisk sezone, potem ko se je že na premieri končnice zbralo blizu 3000 navijačev.

Trener Nik Zupančič je izvrstno pripravil svoje moštvo, ki je na uvodnih tekmah četrtfinala z dvema zmagama prekinilo avstrijski urok. Jesenice so namreč v zadnjih štirih sezonah le enkrat ugnale Lustenau, v zadnjem tednu pa so tako doma kot v gosteh slavile z golom razlike. Železarje v četrtfinalu odlikuje moštvena in zbrana igra, vendar na Jesenicah vsi opozarjajo, da bo pot do zadnje zmage najzahtevnejša. »Lustenau je izkušena ekipa, a smo znali izkoristiti tekmečeve slabosti. Na tretji tekmi ne bomo smeli popuščati. Zavedamo se, da imamo dovolj kakovosti za preboj v polfinale. Tudi forma je na visoki ravni,« je poudaril najučinkovitejši jeseniški hokejist v tej zimi Jure Sotlar. Ljubljančan je v lanski sezoni zaradi nevzdržnih razmer v Olimpiji že razmišljal o koncu kariere, a ga je reprezentančni selektor Zupančič zvabil v Podmežaklo, kjer uspešno nastopa v nižji avstrijski ligi. Nocoj bo v prenovljeni jeseniški dvorani odločala tudi psihološka zbranost in fizična pripravljenost, ki sta bili na prvih dveh tekmah opazni vrlini gorenjskih igralcev.

Medtem pa se nadaljujejo tudi izločilni boji v EBEL, kjer sta se hitrega napredovanja v polfinale že po štirih tekmah razveselila Dunaj in KAC. Sinoči se jima je pridružil še Bolzano, ki je s 4:1 v zmagah izločil Linz, Salzburg pa do napredovanja proti Gradcu loči le še zmaga. Vodstvo lige na Dunaju je pred dnevi sprejelo odločitev, da v prihodnji sezoni znova podeli člansko izkaznico zagrebškemu Medveščaku, ki je v minulih letih igral v ruski ligi KHL. Hrvaški prvaki so se v najvišjem evropskem hokejskem tekmovanju spopadali z dolgovi, zato so se odločili za nižanje stroškov in vnovičen vstop v EBEL.