Potem ko je v lanski sezoni pri 20 letih v dresu Portoroža postal najboljši strelec rednega dela državnega prvenstva, je bilo jasno, da bo Jan Barbarič poleti zamenjal okolje. Primorec se je na koncu odločil za odhod k Olimpiji, kar je bila kar nekoliko presenetljiva odločitev, saj je pri Ljubljančanih v tistih mesecih vladalo kaotično stanje. Barbarič je kot edini v letošnjem moštvu zmajev podpisal dvoletno pogodbo, v upanju, da bo v slovenski prestolnici napredoval in se razvijal. Prvi tedni in meseci so bili zanj zahtevni. Kakovostni preskok med državnim prvenstvom in ligo ABA ter evropskim pokalom je ogromen, kar mu je sprva povzročalo kar nekaj težav. A trener Gašper Okorn je verjel vanj, kar se mu je do zdaj že izplačalo.

Sprva si je ljubljanski strateg zadal nalogo, da igra ob prihodu mladega Primorca na parket ne pade, kar se je zgodilo razmeroma hitro. Po šestih mesecih pri Olimpiji pa je Barbarič že toliko napredoval in pridobil samozavest, da pogostokrat predstavlja dodano vrednost in svežino, ko zamenja enega ključnih mož Brandona Jeffersona. Pri zmagi v 20. krogu DP proti LTH Castings, ki jo je Olimpija dosegla že 17. januarja, je ob Američanovi odsotnosti Barbarič na parketu preživel 36 minut, v tem času pa dosegel 19 točk, ujel enajst odbitih žog, petkrat asistiral soigralcem in nasprotniku ukradel štiri žoge, s čimer je pristal pri statističnem indeksu 33. S tem pa je postal tudi Dnevnikov igralec kroga.

Drugo mesto v glasovanju je v 20. krogu pripadlo Simu Atanackoviću, ki je s Heliosom v borbi v ligi za prvaka prišel do pomembne zmage proti Krki ter pri tem dosegel 23 točk in šest skokov. Tretje mesto je zasedel Igor Tratnik (zmaga Zlatoroga proti Rogaški, 19 točk in osem skokov), četrto Nejc Strnad (zmaga Podčetrtka proti Tajfunu, 22 točk in pet asistenc), peto pa Andraž Rogelja (poraz Portoroža proti Hopsom, 29 točk in pet asistenc).