Ko napoči marec s svojim prvim praznikom, dnevom žena, je vsaj tiste prave zime nepreklicno konec. Zvončki, trobentice, teloh, mačice… In regrat! Kmalu bo vse vzbrstelo in na voljo bo cel kup okusnih pomladnih zeli, ki jih bomo v tej rubriki seveda podrobneje obravnavali. Že danes pa lahko ženski del svoje družine ali lepšo polovico kroga prijateljev razvajamo denimo z gobami. Šampinjoni so vrsta najpogosteje gojenih gob, ki jih lahko v trgovini sveže kupimo prav vse leto. In to kar dve vrsti, bele in rjave, ki se po okusu niti ne razlikujejo kaj dosti. Resda ne gre za kakšno posebno gobarsko trofejo, lahko bi celo rekli, da so to zaradi precej nevtralnega okusa in skoraj neskončne lahkotnosti priprave ter zares nizke cene nekakšne generične, osnovne gobe. Vsak jih pozna in prav nobene bojazni ni, da bi se s šampinjoni kdo zastrupil. Še več, lahko jih uživamo celo sveže, morda narezane ne zares tenke rezine in marinirane v olju. Še največkrat jih popečemo ali z njimi obložimo pico, porabimo jih za različne perutninske omake in rižote, popražene lahko primešamo solati iz radiča ali listnati solati. Zagotovo pa ne boste ustrelili mimo, če jih na današnji praznik pripravite po tokratnem receptu.